G-K56EEPN7QD
Dolar 33,9454
Euro 37,5082
Altın 2.750,20
BİST 9.456,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 29°C
Hafif Yağmurlu
Çanakkale
29°C
Hafif Yağmurlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 25°C
Paz 25°C

ÇOMÜ Hastanesinde İlk Kez Gerçekleştirildi

ÇOMÜ Hastanesinde İlk Kez Gerçekleştirildi
13 Şubat 2020 11:55
A+
A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, Üroloji Anabilim Dalı tarafından ilk kez böbrek çıkım darlığına yönelik ‘Laparoskopik Pyeloplasti’ ameliyatı gerçekleştirildi. 

Türkiye’de sayılı merkezde yapılan ‘Laparoskopik Pyeloplasti’ ameliyatı Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak ve Prof. Dr. Tevfik Murat Koşan tarafından başarı bir şekilde uygulandı.

Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak, Türkiye’de sayılı merkezde yapılan ‘Laparoskopik pyeloplasti’ ameliyatı ile ilgili şunları söyledi:

 “Hastamızın damar basısına bağlı böbrek kanal çıkım darlığı ve atnalı böbrek deformitesi vardı. Laparaskopik yöntem ile küçük delikler aracılığıyla karına giriş yaparak, açık cerrahideki geniş kesilere nispeten çok daha estetik bir görünüm ve daha hızlı iyileşme süreci sağlandı. Pyeloplasti ameliyatı, aslında laparoskopik ameliyatlar içerisinde en zor ve ciddi olanlarından birisi. Çalışılan bölge oldukça derinde ve küçük. Açık cerrahi ile zorlanılan bu ameliyatın kapalı yöntemle yapılması üstelik doğuştan atnalı böbrek deformitesi olan bir hastada yapılması, ekstra bir dikkat ve tecrübe gerektiriyor. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatımız oldukça başarılı geçti. 20 yıldır tansiyon ilacı kullanan hastamızın kan basınç değerleri ameliyat sonrasında hemen normal değerlere geriledi.”

Böbrek kanal çıkım darlığının aslında doğuştan olan ve böbreği bitiren gizli bir tehlike olduğunu, böbrek ağrısı olan ve böbreğe bağlı tansiyonu olan hastaların üroloji kontrolüne gitmeleri gerektiğini altını çizen Doç. Dr. Eyüp Burak Sancak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde ilk kez uygulanan bu yöntemin artık rutine gireceğini, ÇOMÜ Hastanesi Üroloji Bölümünün Çanakkale’de ve bölgemizde özellikli sağlık hizmeti sunmada öncü olmaya devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.