G-K56EEPN7QD
Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 29°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 28°C
Sal 26°C
Çar 28°C

“Çanakkaleli çiftçilerimize tohumlarının %75’i hibe edilecek”

“Çanakkaleli çiftçilerimize tohumlarının %75’i hibe edilecek”
9 Nisan 2020 12:41 | Son Güncellenme: 9 Nisan 2020 12:42
A+
A-

“Cumhurbaşkanlığımız ve Bakanlıklarımız Corona virüsüne (Covid-19) yönelik milletimizin mağdur olmaması, zarar görmemesi için birçok çalışma ve proje hayata geçiyor. Bu kapsamda Tarım Bakanlığımız da virüse karşılık çiftçilerimizin zarar görmemesine yönelik tedbirlerine devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanlığımızca tüm ekilebilir arazilerin üretime katılabilmesi için ‘Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi’ programı başlatıldı. İçinde Çanakkalemizin de bulunduğu 21 ilde proje kapsamında 364 bin dekar alanda 6 bin 700 ton tohum toprakla buluşacak.

Yazlık ekim yapılabilecek alanlarda ekilişlerin kesintiye uğramaması ve tüm ekilebilir arazilerin üretime katılması için bu proje kapsamında belirlenen 21 ilde üreticilerimize tohumlarının %75’i Tarım ve Orman Bakanlığımızca hibe edilecek.

Oldukça bereketli topraklar üzerinde bulunan ilimizin çiftçileri de tohumlarının  %75’ini hibe olarak alabilecek.

Ekim yapılabilecek ürünler ise buğday, arpa, kuru fasulye, mercimek, mısır, ayçiçeği ve çeltik yer alıyor.Bu programla stratejik ürünlerle birlikte rekolte artışı sağlanması ve çiftçilerin üretime yönelmesi hedefleniyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.