G-K56EEPN7QD
Dolar 34,2714
Euro 37,4959
Altın 2.928,60
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 25°C
Yağmurlu
Çanakkale
25°C
Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Biga İtfaiyesi, Eğitim ve Tatbikatlara Devam Ediyor

Biga İtfaiyesi, Eğitim ve Tatbikatlara Devam Ediyor
6 Mart 2020 17:09
A+
A-

Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yıl boyunca sürdürdüğü deprem tatbikatı ve eğitimlerine 1-7 Mart Deprem Haftası’nda da devam etti.

Biga Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 28 Şubat Sivil Savunma Haftası ve 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla okul, kurum ve kuruluşlarda deprem eğitimleri ve yangın tatbikatlarını sürdürüyor. Bu kapsamda Biga Anadolu İmam Hatip lisesi, Bigalı Mehmet Çavuş Anaokulu, Biga Ticaret Borsası Anaokulu, Biga Doğa Koleji, Biga Açı Koleji, Biga Bilimsel Çizgi Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Ayşe Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi, Biga Sosyal Hizmetler Merkezi, İlçe Müftülüğü, Biga Sosyal Güvenlik Kurumu, Biga Askerlik Şubesi, Kemer İçdaş İlkokulu, Kocagür İlkokulu, Sakarya İlkokulu, Şadan Doğan Anaokulu ve İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokullarında tatbikat ve deprem eğitimleri yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Biga Belediyesi İtfaiye Müdürü Recep Tatlıdilli, sadece sivil savunma ya da deprem haftasında değil çocukları, gençleri ve vatandaşları depreme karşı önlem almaları ve yangın esnasında yapılacaklar için eğitim verdiklerini söyledi. Tatlıdilli, “Deprem için alınacak önlemleri depremden önce, deprem anında ve depremden sonra yapılacaklar şeklinde üç gruba ayırabiliriz. Depremden önce öncelikle, vatandaşlarımızın oturduğu binanın depreme karşı dayanıklılığını araştırması gelmektedir. Binamızın hangi yıl imal edildiği, yapı kullanma izin belgelerinin kontrol edilmesi, binanın taşıyıcı kolon ve duvarlarında değişiklik yapılıp yapılmağının kontrol edilmesi, binanın depreme dirençli olup olmadığından emin değillerse yetkin ve yetkili kuruluşlara ölçüm ve test yaptırmalı. Testler sonucunda, binanın depreme dayanıksız olduğu anlaşılırsa bir an önce binalarını depreme karşı güçlendirmeli yada kentsel dönüşüm ile yenilemeleri tavsiye edilmektedir” dedi.

Biga ilçe merkezindeki toplanma alanlarına dikkat çeken Tatlıdilli, “İlçemizde 27 farklı noktada 160842 metrekare alan ile 80421 kişi kapasiteli toplanma alanları belirlenmiştir. Vatandaşlarımızın e devlet üzerinden veya Biga Belediyesi web sitesi üzerinden kendi oturdukları yere en yakın toplanma alanları hakkında bilgi sahibi olabilirler. Bu bilgileri aile bireyleriyle paylaşarak bilgi sahibi olmamız çok önemlidir” diye konuştu.

Deprem anında yapılacakları anlatan Tatlıdilli, şunları söyledi:“Biga İtfaiyesi olarak bir çok okul, kamu binaları, hastaneler, fabrika ve iş yerlerinde deprem anında kurumların daha önceden hazırladıkları acil eylem planlarınının tatbikatları gerçekleştirilmekte ve öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız deprem anında nasıl hareket etmesi gerektiği anlatılmaktadır. Deprem anında bina içerisindeyseniz baş iki el arasına alınarak veya bir koruyucu yastık, kitap gibi malzeme ile korunmalıdır. Sarsıntı geçene kadar bu pozisyonda beklenmelidir. Deprem anında panik yapılmamalı, kesinlikle merdivenlere koşulmamalı, balkonları çıkılmamalı ve asansörler kesinlikle kullanılmamalıdır. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır. Sarsıntı geçtikten sonra elektrik, gaz ve su vanalarını kapatılmalı, soba ve ısıtıcılar söndürülmelidir. Depremin geçtiğini anladıktan sonra binayı kontrollü bir şekilde terk edilmelidir.”

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.