G-K56EEPN7QD
Dolar 34,1093
Euro 37,8820
Altın 2.800,11
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 26°C
Hafif Yağmurlu
Çanakkale
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Çanakkale’de Gölet Projelerinde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Çanakkale’de yürütülen gölet inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Bölge’de yapılan çalışmalar tamamlandığında tarımsal alanlardaki sulama ihtiyacı karşılanacak.

Çanakkale’de Gölet Projelerinde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor
8 Ağustos 2024 13:01
A+
A-

DSİ Bölge Müdürü Murat Lütfü Güldoğan, 252. Şube Müdürü Uğur Gürsel Altay, Barajlar ve HES Şube Müdürü Yüksel Kına ve beraberlerindeki teknik heyet, bölgede inşaatı süren gölet projelerini yerinde inceleyerek, firma yetkililerinden son durum hakkında bilgi aldı. Çanakkale'nin Haberleri

Çan Yaykın Göleti: 700 Dekar Tarımsal Alan İçin Hayati Bir Adım

DSİ heyeti, “Çan Yaykın Göleti İnşaatı”nı ziyaret ederek, proje çalışmalarını inceledi. Göletin tamamlanmasıyla birlikte, 700 dekar tarımsal alanın sulama suyu ihtiyacı karşılanacak. Bu proje, bölge tarımının verimliliğini artıracak ve çiftçilerin gelirini yükseltmeye katkı sağlayacak.

Lapseki Çavuş Göleti: 920 Dekar Alanın Sulama Sorunu Çözülüyor

DSİ yetkilileri, “Lapseki Çavuş Göleti İnşaatı” çalışmalarını da yakından takip etti. İnşaatın bitirilmesiyle birlikte, 920 dekar tarımsal alanın sulama ihtiyacı güvence altına alınacak. Proje, bölgedeki tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik önemli bir adım olacak. Çanakkale'nin Haberleri

Lapseki Güreci Göleti: 1.010 Dekar Tarım Arazisi İçin Kritik Proje

Heyet son olarak, “Lapseki Güreci Göleti İnşaatı”nı ziyaret etti ve projenin ilerleyişi hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı. Bu göletin devreye girmesiyle, 1.010 dekar tarımsal alanın sulama suyu ihtiyacı karşılanacak.

Çanakkale Tarımına Büyük Katkı

Çanakkale’de DSİ tarafından hayata geçirilen bu projeler, toplamda 2.630 dekar tarımsal alanın sulama suyu ihtiyacını karşılayacak. Göletler, bölge çiftçilerine su temin ederek verimliliği artıracak ve tarımsal üretimde büyük bir ivme kazandıracak.

Projelerle Bölge Ekonomisine Destek

DSİ’nin Çanakkale’deki bu projeleri, sadece tarımsal üretimi desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak. Göletlerin tamamlanmasıyla birlikte, çiftçilerin tarımsal faaliyetleri daha verimli hale gelecek, bu da hem yerel ekonomi hem de ülke genelinde tarımsal üretim için olumlu sonuçlar doğuracak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.