G-K56EEPN7QD
Dolar 34,2749
Euro 37,5045
Altın 2.918,09
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 23°C
Çok Bulutlu
Çanakkale
23°C
Çok Bulutlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 19°C
Per 19°C

Şapköy’de 3. Geleneksel Antep Fıstığı Hasat Şenliği

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Şapköy Köyü, 3. Geleneksel Antep Fıstığı Hasat Şenliği ile renkli anlara ev sahipliği yaptı. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman ve birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, üreticiler ve yerel halk bir araya geldi. Antep fıstığı hasadının başladığı şenlik, bölgenin tarımsal gücüne dikkat çekti.

Şapköy’de 3. Geleneksel Antep Fıstığı Hasat Şenliği
11 Eylül 2024 12:35
A+
A-

Şenliğe Ayvacık Kaymakamı Salih Sak, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan ve ÇOMÜ Rektörü Dr. R. Cüneyt Erenoğlu gibi isimler katılarak, antep fıstığının ekonomik ve bölgesel kalkınmadaki önemine vurgu yaptılar. Özellikle bu yıl açılan Antep Fıstığı İşleme ve Paketleme Tesisi, üreticiler için yeni fırsatlar sunuyor.

Verimli hasatla başlayan etkinlik, protokol konuşmaları, hediyeler ve plaket takdimlerinin ardından, yerel sanatçıların sahne aldığı konser ile keyifli bir şölene dönüştü.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, etkinlikte yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Tarımsal üretim, sabır, emek ve özveri gerektiren zorlu bir iştir. Özellikle meyvecilik alanında bu sabır ve zaman ihtiyacı daha da artmaktadır. Yatırımların ve emeğin karşılığını almak için sabırla beklemeniz gerekir. Bu süreçte çeşitli faktörlerden kaynaklanabilecek risklerle karşılaşabilirsiniz. Bu riskleri minimize etmek ve sürdürülebilir üretim sağlamak adına alternatif üretim modellerini benimsememiz son derece önemlidir. Her şey yolunda gitse bile, pazar bulma zorlukları yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, üretim ve pazarlama stratejilerimizi sürekli olarak gözden geçirmeli ve geliştirmeliyiz.”

Türkarslan, antep fıstığı ve tesisin önemine de değinerek şöyle devam etti: “Antep fıstığı üreticilerimizin ürünlerine değer katacak olan bu tesis, sadece bölgesel kalkınmayı desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin tarım sektörünü de güçlendirecektir. 1960 yılında menengiç ağaçlarının aşılanmasıyla başlayan antep fıstığı tarımı, Gaziantep Antep Fıstığı Araştırma Enstitüsü tarafından yürütülen projelerle büyük bir gelişim göstermiştir. Bu süreçte Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ayvacık İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen aşı çalışmaları sonucunda yaklaşık 220.000 göz aşısı yapılmıştır. İlçede 4.650 dekarlık alanda ortalama 585 ton antep fıstığı üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu projeye emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum ve bölgemizin tarımsal potansiyelinin daha da artırılması için çalışmalarımızın devam edeceğini vurgulamak istiyorum. 3. Antep Fıstığı Hasat Şenliği Hayırlı olsun.”Dedi.

Şapköy’ün antep fıstığı üreticileri bu tesisin hem ürünlerinin işlenmesi hem de pazarlarına ulaşması açısından önemli bir gelişme olduğunu belirttiler. Kaliteli işleme ve paketleme ile ürünlerinin değerinin artacağına inandıklarını vurguladılar. Ayrıca, gelişmiş tesis sayesinde antep fıstığının katma değerinin yükseleceğini ve bunun, kendilerine daha iyi bir yaşam standardı sağlayacağını ifade ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.