Çanakkale’de Peş Peşe Operasyonlar… 77 Kişi Yakalandı, 2 Tutuklama!
Çanakkale’de 7 gün içinde düzenlenen 9 operasyonda 77 düzensiz göçmen yakalandı, 4 organizatör tespit edildi. 2 kişi tutuklandı…
Çanakkale’de güvenlik güçlerinin düzensiz göç ve insan kaçakçılığına yönelik yürüttüğü çalışmalar, son bir haftada dikkat çeken sonuçlar ortaya koydu. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, çok sayıda göçmenin yasa dışı yollarla taşınmaya çalışıldığı tespit edildi.
27 Mart – 02 Nisan 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen operasyonlar, yalnızca yerel ölçekte değil, ulusal düzeyde de dikkat çekti. Yetkililer, bu süreçte organize şekilde hareket eden gruplara yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti.
7 GÜNDE 9 OPERASYON… NASIL TESPİT EDİLDİ?
Jandarma ekiplerinin sahada ve istihbarat destekli yürüttüğü çalışmalar sonucunda, düzensiz göç hareketliliğinin arttığına dair veriler elde edildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, belirlenen noktalarda operasyonlarını yoğunlaştırdı.
Toplamda 9 orta ölçekli operasyon gerçekleştirilirken, bu operasyonlarda yasa dışı geçiş organizasyonlarıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen kişiler de takibe alındı. Operasyonların titizlikle planlandığı ve sahada eş zamanlı uygulamalarla gerçekleştirildiği öğrenildi.
77 GÖÇMEN YAKALANDI… VATANDAŞLAR NE DEDİ?
Gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 77 düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili birimlere teslim edildiği bildirildi.
Bölgede yaşayan bazı vatandaşlar ise son dönemde artan hareketlilikten duydukları rahatsızlığı dile getirdi. “Gece saatlerinde farklı araçların dolaştığını fark ediyorduk” diyen vatandaşlar, yapılan operasyonların ardından rahatladıklarını ifade etti.
ORGANİZATÖRLER TEK TEK TESPİT EDİLDİ… KAÇ KİŞİ TUTUKLANDI?
Operasyonların en dikkat çeken ayağını ise organizatörlere yönelik çalışmalar oluşturdu. Yapılan incelemelerde, düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla taşınmasını organize ettiği değerlendirilen 4 kişi tespit edildi.
Bu kişilerden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer 2 organizatörün adli işlemlerinin sürdüğü bildirildi. Bu gelişme, “Kaçakçılık ağının boyutu ne?” sorusunu da beraberinde getirdi.
ARAÇLAR VE MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ… NE AMAÇLA KULLANILDI?
Operasyonlarda yalnızca kişiler değil, olaylarda kullanıldığı değerlendirilen araç ve ekipmanlar da ele geçirildi. Toplamda 5 araç ve çeşitli malzemelerin güvenlik güçlerince muhafaza altına alındığı açıklandı.
Ele geçirilen araç ve malzemelerin, düzensiz göç faaliyetlerinde kullanıldığı değerlendirilirken, bu unsurların yediemin otoparkına teslim edildiği bildirildi.
ÇANAKKALE’DEN TÜRKİYE’YE MESAJ… DENETİMLER SÜRECEK Mİ?
Çanakkale’de yürütülen bu operasyonlar, düzensiz göçle mücadelede kararlılığın sürdüğünü bir kez daha ortaya koydu. Yetkililer, vatandaşların huzur ve güvenliği için çalışmaların aralıksız devam edeceğini vurguladı.
Açıklamada, suçun önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik faaliyetlerin 7 gün 24 saat esasına göre sürdürüldüğü ifade edildi.
MERAK EDİLEN DETAY NEYDİ?
Operasyonların en dikkat çeken detayı ise yalnızca bir hafta içinde 9 ayrı operasyonun gerçekleştirilmesi ve bu süreçte 77 düzensiz göçmenin yakalanması oldu. Ayrıca 4 organizatörden 2’sinin tutuklanması, olayın boyutunu gözler önüne serdi.
Soruşturma ve denetimlerin önümüzdeki günlerde de aynı kararlılıkla devam edeceği bildirildi.