G-K56EEPN7QD
Dolar 34,2714
Euro 37,4959
Altın 2.928,60
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 25°C
Yağmurlu
Çanakkale
25°C
Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Yapay Zeka’nın Kalbi Güney Marmara’da Atacak

Yapay Zeka’nın Kalbi Güney Marmara’da Atacak
27 Eylül 2022 12:01
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünün “Genç İstihdamı” teması kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından hayata geçirilen “Yapay Zeka Uzmanı Yetiştirme Programı’nda (Yazan Zeka)” ikinci aşamaya gelindi. 700 öğrencinin başvuru yaptığı programda, gençler yapay zeka alanında yetkinlik kazanacak.

Ülkedeki yapay zeka çalışmaları, teknolojik gelişmeler, bir çok sektörde yapay zekaya duyulan ihtiyaçlar ve bu konuda oluşacak istihdam alanları için oluşturulan programda Güney Marmara’nın yapay zeka alanında söz sahibi olması amaçlanıyor.

Haziran ayında GMKA, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol imzalarının atıldığı programa Balıkesir ve Çanakkale’de yer alan ortaöğretim, ön lisans ve lisans kurumlarındaki öğrenciler başvurularını gerçekleştirdi. BTK Akademi sistemine giriş yaparak Yazan Zeka Programı kapsamında tanımlanan eğitimleri ve sonundaki testleri bitiren öğrencilerden belirlenen kontenjan kapsamında başarılı olanların ileri seviye eğitimlerle uzmanlaşmaları sağlanacak.

11. Kalkınma Planı, Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu politikaları, 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Planı ve 2023 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi doğrultusunda hazırlanan Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi (UYZSB), 2021-2025 yılları arasında ülkemizin yapay zeka (YZ) alanındaki çalışmalarını ortak bir zemine oturtacak tedbirleri ve bu tedbirleri hayata geçirmek üzere oluşturulacak yönetişim mekanizmasını ortaya koyuyor. Bu doğrultuda 2022 yılında GMKA, Balıkesir ve Çanakkale illerini kapsayan TR22 Bölgesinde Yazan Zeka Programını hayata geçirdi.

Yazan Zeka Takımları Teknofest’te Boy Gösterecek

Programın ülkemizin ihtiyaç duyduğu yapay zeka yazılımcılarını yetiştirmek gibi önemli bir misyonu olduğunu belirten GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, “Yazan Zeka programına başvuran ve BTK Akademi eğitimlerini takip eden öğrenciler ilk aşamada zorunlu olan yapay zeka ve algoritmalarına giriş, sıfırdan ileri seviye python programlama eğitimlerinin yanı sıra tavsiye eğitimlerimizde yer alan R programlama dili ile veri bilimine giriş, python ile makine öğrenmesi, veri bilimi için python ve tensorflow ve veri bilimi ve makine öğrenmesi atölyesi müfredatını takip ettiler.” dedi.

İkinci aşamada lise ve üniversite öğrencilerinden yapılacak seçimlerle takımlar oluşturulacağını belirten Güç; otonom araçlar, görüntü işleme, siber güvenlik gibi alanlarda yüz yüze ileri düzey yapay zeka eğitimleri ve proje bazlı mentorluk sağlanacak öğrencilerin önümüzdeki yıl Teknofest’te yapay zeka yarışmalarında yer alacağını söyledi.

Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uygulanan Siber Vatan Programı’nda yer alan GMKA, Yazan Zeka Programı kapsamında siber güvenlik alanında yapay zeka yazılımı geliştirme alanına yönelimi olan ve ilgi duyan öğrenciler Siber Vatan eğitimlerine dahil edilecek.

Gençler Yazılım Sektöründe Faaliyet Gösteren Firmalarda İstihdam Edilecek

Eğitimler sonunda yapay zeka alanında yetkinlikler kazanan gençler yazılım sektörü, teknoparklar ve İŞKUR iş birliğinde gerçekleştirilecek girişimler ile yazılım sektöründe faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilebilecek. Ekim ayında yapılacak mülakatlar sonunda ikinci aşamaya geçecek öğrenciler belli olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.