G-K56EEPN7QD
Dolar 34,5208
Euro 36,1539
Altın 2.981,29
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 21°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 13°C

Mevsim geçişlerinde astım krizleri artabilir

Mevsim geçişlerinde astım krizleri artabilir
17 Eylül 2021 13:06 | Son Güncellenme: 17 Eylül 2021 13:07
A+
A-

Mevsim geçişlerinde sıcaklık farkları yorgunluk, alerji ve astım gibi rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Isı farkına maruz kalma, alerjenler, çevresel faktörler ve toprak, astımı tetikliyor. Mevsim geçişlerinde astım hastalarının daha özenli davranması gerektiğini belirten Medline Acil Sağlık Sorumlu Müdürü Dr. Koray Akay, konuyla ilgili bilgilendiriyor.

Astım rahatsızlığı akciğerlerde meydana gelen kronik bir rahatsızlık olup, kişinin göğüs ve nefes darlığı ile beraber solunum sıkıntısı yaşamasına sebep olur. Alerjik ve alerjik olmayan kronik bir rahatsızlık olan astımın, birden fazla tetikleyicisi olduğunu belirten Dr. Koray Akay, “Bunlardan biri olan polenlerin bitkinin türüne göre zamanları farklıdır. Örneğin; iğne yapraklı ve yaprak döken ağaçlar ilkbahar ve sonbaharda polen yayarlar. Astımı tetikleyen faktörler, astımlı kişinin nöbet yaşamasına sebep olan unsurlardır. Mevsim geçişlerinde polenler de astımı tetikleyen en önemli çevresel faktörler arasında yer alır. Astım hastaları kendi rahatsızlığını tetikleyen unsuru testlerle belirledikten sonra, bunlara karşı dikkatli davranarak hastalığını kontrol altında tutmaya çalışmalıdır. Bu sayede hasta çok daha az sayıda astım nöbeti geçirerek daha sağlıklı bir hayat sürebilir’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.