G-K56EEPN7QD
Dolar 33,9924
Euro 37,8627
Altın 2.822,34
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 27°C
Hafif Yağmurlu
Çanakkale
27°C
Hafif Yağmurlu
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 25°C

ÇOMÜ Hastanesi Modern Tıbbın Lideri Olmayı Hedefliyor

Çanakkale’nin önemli sağlık kuruluşlarından biri olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi, yenilenen yönetim kadrosuyla üstün sağlık hizmetleri vermeyi hedefliyor.

ÇOMÜ Hastanesi Modern Tıbbın Lideri Olmayı Hedefliyor
2 Ağustos 2024 19:34
A+
A-

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yapmış, şimdi ise hastane başhekimi olarak görev yapan Doç. Dr. İbrahim Eren Pek ve değişik illerde Sağlık Yönetimi alanında uzmanlığıyla bilinen Başmüdür Doç. Dr. Abdulkadir Atalan’ın öncülüğünde, hastane hem sağlık hizmetlerinde hem de eğitimde en üst düzeyde performans sergileyecek.

“Birlikte Bir Hayat Merkeziyiz”

Başhekim Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, hastanedeki vizyonunu ve hedeflerini şu sözlerle dile getirdi:

“Biz üniversite hastanemizin hem ülkemizdeki hekim olmak isteyen uzman hekim olmak isteyen arkadaşlarımız için çok önde gelen, tercih edilen, en üst düzeyde eğitim veren bir eğitim kurumu olmaya çalışırken, onları geleceğe hazırlarken iyi birer pratisyen hekim, iyi birer uzman hekim olmalarını sağlarken, eş zamanlı olarak da bizi oluşturan halkımızın en iyi sağlık hizmetini almasını hiçbir eksik kalmaksızın en üst düzeyde güncel tıbbın gösterdiği şekilde tedavilerinin sağlanmasını sağlamaya çalışıyoruz.”

Günde ortalama 3000-3500 vatandaşa sağlık hizmeti sunan hastane, teknolojik altyapısını sürekli geliştirmeye çalışıyor. Dr. Pek, hastanenin bir bina olmanın ötesinde, Çanakkale halkının oluşturduğu bir yaşam merkezi olduğunun altını çizdi:

“Çanakkale’miz her gün geliştiği gibi hastanemizi de her gün geliştirmeye çalışıyoruz. Biz hastane çalışanları ve bizler olarak bizler de Çanakkale’nin birer parçası olduğumuz gibi, bize başvuran hastalarımız da Çanakkale’nin bir parçası. Biz onlarla birlikte bir bütün olmaya çalışıyoruz ve buranın bir bina değil, onların aslında oluşturduğu, hepimizin oluşturduğu bir merkez, bir yaşam merkezi, bir hayat merkezi olduğunu fark etmek ve birlikte gelişmemiz için doğru olduğunu anlatabilmek, birleşebilmek istiyoruz.”

“Sağlıkta Yenilikçi Adımlar”

Başhekim Doç. Dr. İbrahim Eren Pek, ileri tanı ve tedavi cihazlarını daha hızlı ve daha etkin kullanmak amacıyla başlatılan bağış kampanyasına da dikkat çekti:

“Sayın Rektörümüzün başkanlığında önderliğinde başlatılan bir kampanyamız var. Bu cihazlar geldiğinde hastalarımızın ileri tanı ve tedavi almaları için gerekli olan MR inceleme deki bekleme süreleri kısalacak, daha hızlı çekimler sağlayacağız. Güncel teknolojiye daha uygun çekimler olacak… Yine kanser hastalarımızın burada en üst düzeyde onlara sağlık hizmeti sunan bildiğimiz halde Pet CT çekimleri için başka merkezlere başvurma gerekçeleri ortadan kalkacak.”

“Hastane Misafirperverliği ile Hizmet Sunuyor”

Hastane Başmüdürü Doç. Dr. Abdulkadir Atalan ise hastane yönetiminde yenilikçi ve hasta odaklı bir anlayışı benimsediklerini belirtti. Covid-19 dönemi sonrası hastalar ile aralarındaki mesafeleri kaldırmayı başardıklarını söyleyen Atalan, şu ifadeleri kullandı:

“Hastalarımıza siz hastasınız demeyi vazgeçtik. Artık siz bizim misafirimizsiniz. Bir müddet sizi misafir ediyoruz burada ve burada yüzünüz gülerek ayrılmanızı sağlamak için bütün bu hizmetleri, bu amaç doğrultusunda hareket etmeyi hedefledik.”

Atalan, hastanenin mevcut kapasitesini artırmak için çalışmalar yaptıklarını ve yeni cihazların getirilmesiyle hizmet sürelerini düşürdüklerini belirtti:

“MR cihazımıza 5 ay, 6 ay kadar randevu veriyorduk ama bu randevu sürelerini yaptığımız çalışmalarla 2 aya kadar 1 aya kadar düşürüyoruz… Yeni alınacak kampanya ile MR, Pet CT noktasında akıllı yapay zeka mantığıyla çalışan cihazımız 6 dakikada bir hastaya hizmet vermesi nedeniyle daha çok hastaya bakma ve çekimlerini yapma potansiyeline sahip olacak.”

“Bağış Kampanyasına Destek”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi, bölge halkına daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla başlatılan bağış kampanyasına vatandaşlardan destek bekliyor. Sağlık hizmetlerini en üst düzeye taşımak ve daha fazla hastaya şifa verebilmek amacıyla Pet CT ve MR cihazlarının hastaneye kazandırılması için yapılan çağrılar, büyük bir ilgi görüyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi, Dr. İbrahim Eren Pek ve Abdulkadir Atalan’ın yönetiminde, sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin de sağlık sistemine önemli katkılar sağlamayı hedefliyor. Başlatılan yardım kampanyası sayesinde modern tıbbın tüm imkanlarına kavuşacak olan ÇOMÜ hastanesi, 7/24 esasına göre çalışarak, daha sağlıklı ve mutlu bir toplum için mücadelesini sürdürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.