G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 26°C
Az Bulutlu
Çanakkale
26°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C

Gökçeada’da Şap Hastalığına Karşı Kapsamlı Arilik Çalışması Başladı! Gökçeada Arilik Statüsüne Kavuşabilecek mi?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gökçeada’da şap hastalığından arilik statüsünü sağlamak için önemli bir adım attı. Peki, Gökçeada bu çalışma sayesinde şap hastalığından tamamen arınabilecek mi? İşte detaylar…

Gökçeada’da Şap Hastalığına Karşı Kapsamlı Arilik Çalışması Başladı! Gökçeada Arilik Statüsüne Kavuşabilecek mi?
5 Eylül 2024 01:13 | Son Güncellenme: 5 Eylül 2024 01:17
A+
A-

2010 yılında Trakya bölgesinin şap hastalığından arilik çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Gökçeada’da da aşılı arilik sağlanması amacıyla geniş kapsamlı bir serosurveylans çalışması başlatıldı.

Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH) kriterlerine uygun olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen bu çalışmada, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de önemli bir rol üstleniyor. Gökçeada’daki şap hastalığının mevcut durumu belirlenmesi amacıyla, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan toplamda 1742 numune toplanacak. İl ve ilçe müdürlüğü personelleri tarafından yürütülen bu çalışma ile adanın şap hastalığından arilik statüsünü kazanması hedefleniyor.

Gökçeada Arilik Statüsüne Kavuşabilecek mi?

Peki, Gökçeada bu çalışma sayesinde şap hastalığından tamamen arınabilecek mi? Eğer başarılı olunursa, adadaki hayvan sağlığı garanti altına alınacak ve Trakya ile olan bağlantı güçlendirilerek bölgenin tarımsal faaliyetlerinin sürdürülebilirliği sağlanacak. Bölgenin hayvancılık faaliyetleri ve üretim kapasitesinin bu çalışmanın sonuçlarına bağlı olarak ne ölçüde etkileneceği merakla bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yürüttüğü bu çalışma, hem hayvancılık sektöründe faaliyet gösterenler hem de adanın geleceği açısından büyük önem taşıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.