G-K56EEPN7QD
Dolar 33,9894
Euro 37,8372
Altın 2.820,49
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 27°C
Yağmurlu
Çanakkale
27°C
Yağmurlu
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 25°C

Gökçeada Açıklarında Motoru Arızalanan Balıkçı Teknesi Kurtarıldı: Kurtarma Operasyonu Sosyal Medyada Büyük İlgi Gördü (VİDEO HABER)

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesi açıklarında motoru arızalanan balıkçı teknesi, kapsamlı bir kurtarma operasyonu sonucunda güvenli bir şekilde limana çekildi. Bu ilginç kurtarma operasyonu, başka bir balıkçı tarafından görüntülenip sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Gökçeada Açıklarında Motoru Arızalanan Balıkçı Teknesi Kurtarıldı: Kurtarma Operasyonu Sosyal Medyada Büyük İlgi Gördü (VİDEO HABER)
7 Ağustos 2024 13:32
A+
A-

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde avlanmak üzere denize açılan balıkçı Egemen Çoğ’un kullandığı 5 metrelik teknenin motoru, Gökçeada ile Saros Körfezi arasında arızalandı. Motor arızası nedeniyle tekne sürüklenmeye başladı ve Çoğ, acil yardım çağrısında bulundu. Teknedeki yalnız balıkçı, hava koşullarının da kötüleşmesiyle birlikte yardıma ihtiyaç duydu.

Sahil Güvenlık Ekipleri Kurtarma Operasyonu Gerçekleştirdi

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, balıkçı İlker Özdemir’in de katkısıyla bölgeye ulaşarak kurtarma operasyonunu gerçekleştirdi. İlker Özdemir, Zürafa Kayalıkları’na kılıç paragatı attıkları sırada, Gökçeada’dan 20 mil uzaklıktayken Egemen Çoğ’dan yardım talebi aldıklarını belirtti. Önce Sahil Güvenlik ekipleri bölgeye ulaştı ve ardından tekneyi güvenli bir şekilde Gökçeada’daki Kaleköy Limanı’na çekti.

Sosyal Medyada Geniş Yankı Uyandırdı

Kurtarma operasyonu sırasında çekilen görüntüler, Gökçeadalı balıkçı İlker Özdemir tarafından sosyal medya hesabında paylaşıldı. Görüntüler, hem yerel halk hem de sosyal medya kullanıcıları arasında büyük ilgi gördü. Özdemir, sosyal medya paylaşımında teknenin ve balıkçının nasıl kurtarıldığını detaylarıyla aktardı.

Balıkçı Egemen Çoğ, yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Denize açıldıktan yaklaşık 3 saat sonra motorum arızalandı ve tekne sürüklenmeye başladı. Hava esmeye başladı, bu yüzden İlker Reis’e internetten ulaştım ve ardından Sahil Güvenliği aradım. Kurtarma operasyonu oldukça profesyonelce yürütüldü.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.