G-K56EEPN7QD
Dolar 34,5503
Euro 36,4552
Altın 2.965,61
BİST 9.131,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 21°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 10°C
Paz 12°C
Pts 13°C

Gelibolu Tarihi Alan’ındaki lavanta tarlaları görsel şölen sunuyor

Gelibolu Tarihi Alan’ındaki lavanta tarlaları görsel şölen sunuyor
11 Ağustos 2020 17:25
A+
A-

-Dünyanın en iyi korunmuş savaş alanlarından biri olan Gelibolu Tarihi Yarımadası’nda, sayısı her geçen gün artan lavanta tarlaları görsel bir şölen sunuyor

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Gelibolu yarımadasında yeni bir projeyi hayata geçirdi. Gerçekleştirin proje ile bölgeye hem görsel hem de ekonomik katkı sağlandı. Geçtiğimiz yıl başlayan lavanta ekim işlemleri bu yıl daha da artarak gelişimini sürdürdü.

Tarım arazilerininin etkin kullanılması, kırsal turizmi hareketlendirmek, Tarihi Alan’da turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla Çanakkale’nin Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe Köyü’nde bulunan kamu arazisine geçtiğimiz yıl lavanta çiçekleri dikilmişti.

Bu yıl lavanta dikim oranında artış olduğuna dikkat çeken Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, “Arkamızda görmüş olduğunuz lavanta tarlaları gün geçtikçe daha da artmaya başladı. Tarihi Alan Başkanlığı olarak bu işin ilk öncüsüyüz. İlk ekimi geçtiğimiz yıl yapmıştık ve geçtiğimiz günlerde de bu yılın ilk hasadını yaptık ve ilk ürünlerimizi aldık. Çok şükür, halkımız da bu güzel bitkiyi sahiplendi ve ekmeye başladılar. Şimdi, Tarihi Alan Başkanlığı’nda birçok noktada lavanta tarlalarını görmüş oluyoruz. ”

Başkan Kaşdemir konuşmasının devamında; “Hayalimiz şu; rengarenk ve renk cümbüşü içerisinde bir tarihi alan istiyoruz. Gelen ziyaretçilerin hem tarih içinde bir yolculuk hem de doğal bir renk cümbüşünün içerisinde ziyaretlerini yapması. Hal böyle olunca, buraya olan ilgi daha da artacak. Ziyaretçiler daha çok keyif alacak, fotoğrafçılar daha çok buraya gelecek. Belki lavanta hasadı şenlikleri yapacağız. Lavanta buranın hem iklimine hem de toprak yapısına çok uygun. Aynı zamanda bölgede yaşayanlara katma değeri yüksek bir ürün sunmuş olacağız. Tarihi Alan Başkanlığı olarak biz bu lavanta ekimini destekledik. Aynı zamanda biz de bir lavanta üreticisiyiz. Amacımız; doğal ve orijinal bir ortam içinde dünyanın en iyi korunmuş savaş alanı olma özelliğini kaybetmeden buraya olan ilgiliyi arttırmak. Halkımız da bunu çok destekliyor zaten. Biz de çok mutluyuz. Bu tarlaların sayısı arttığı zaman Çanakkale’de ziyaretçi sayısı da artacak” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.