G-K56EEPN7QD
Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 27°C
Yağmurlu
Çanakkale
27°C
Yağmurlu
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 25°C

Dardanos Tümülüsü, Çanakkale’de Yeni Bir Turizm Destinasyonu Haline Geliyor

Çanakkale’nin tarihi ve kültürel mirası, Dardanos Tümülüsü ile yeni bir turizm destinasyonuna kavuşuyor. Son dönemde gündemde olan Dardanos Tümülüsü’nün turizme kazandırılması için yapılan kapsamlı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Dardanos Tümülüsü, Çanakkale’de Yeni Bir Turizm Destinasyonu Haline Geliyor
5 Ağustos 2024 12:01
A+
A-

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi koordinasyonunda, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Troya Müzesi işbirliği ile yürütülen bu projede, uzmanların görüşleri doğrultusunda detaylı bir eylem planı oluşturuldu.

Dardanos Tümülüsü’ne Yönelik Yeni Stratejiler:

Dardanos Tümülüsü ve çevresinin nitelikli bir turizm destinasyonu haline getirilmesi amacıyla bir dizi stratejik adım atılacak. Bu stratejiler arasında:

Turistlere ve yerel halka tümülüsün tarihi ve arkeolojik önemi hakkında bilgilendirme yapılacak, eğitim programları düzenlenecek.

Turizm altyapısının güçlendirilmesi, ziyaretçi hizmetlerinin artırılması ve konforlu bir ziyaret deneyimi sağlanması için çalışmalar yürütülecek.

Bölgeye özel etkinlikler ve festivaller düzenlenerek, Dardanos Tümülüsü’nün tanıtımı yapılacak ve bölgesel turizm hareketlendirilecek.

Tümülüsün dijital platformlarda tanıtımının artırılması, sosyal medya ve diğer dijital kanallar aracılığıyla geniş bir kitleye ulaşılması sağlanacak.Dardanos

Yerli ve Yabancı Turistler İçin Yeni Bir Cazibe Merkezi

Bu çalışmaların sonunda, Dardanos Tümülüsü’nün tarihi ve arkeolojik önemi vurgulanarak, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecek bir cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor. Bölgenin turizm potansiyelinin artırılması ve Çanakkale’nin tarihi mirasının daha geniş bir kitleye tanıtılması sağlanacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.