G-K56EEPN7QD
Dolar 33,9903
Euro 37,8443
Altın 2.821,37
BİST 9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 27°C
Yağmurlu
Çanakkale
27°C
Yağmurlu
Sal 26°C
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 25°C

ÇOMÜ ve Çanakkale OSB’den Geleceğin İş Gücüne Yatırım: İşletmede Mesleki Eğitimle Sektörlere Güçlü Bağlar Kuruluyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında, iş gücünün geleceğine yönelik önemli bir adım atıldı. İki kurum arasında imzalanan yeni “İşletmede Mesleki Eğitim Programı” protokolü, Çanakkale’nin eğitim ve iş dünyası arasındaki köprüyü güçlendirmeyi ve öğrencilere sektör deneyimi kazandırmayı amaçlıyor.

ÇOMÜ ve Çanakkale OSB’den Geleceğin İş Gücüne Yatırım: İşletmede Mesleki Eğitimle Sektörlere Güçlü Bağlar Kuruluyor
5 Eylül 2024 09:26
A+
A-

İmzalanan protokol, ÇOMÜ öğrencilerine teknolojik beceri ve pratik deneyim kazandırmayı hedefliyor. Program, öğrencilere kendi alanlarında gerçek dünya deneyimi yaşatarak, iş hayatına atılmadan önce sektörle ilgili bilgi ve yetkinliklerini artırmalarına olanak tanıyacak. Böylece öğrenciler, mezuniyetlerinin ardından iş dünyasında daha güçlü bir başlangıç yapabilecekler.

Eğitim ve İş Dünyası Arasında Güçlü Bir Köprü

Bu önemli işbirliği, Çanakkale’nin eğitim ve iş dünyası arasında güçlü bir bağ oluşturacak. Öğrenciler, Çanakkale OSB‘de bulunan çeşitli işletmelerde, kendi öğrenim alanlarına uygun olarak uygulamalı eğitimler alacak ve sektöre dair pratik bilgiler edinecekler. Program sayesinde, öğrenciler hem teorik bilgilerini pekiştirme fırsatı bulacak hem de iş hayatının dinamiklerine dair gerçek bir içgörü kazanacaklar.

İşletmede Mesleki Eğitimle Geleceğe Yatırım

Bu protokol, ÇOMÜ ve Çanakkale OSB‘nin ortak hedefi olan nitelikli iş gücü yetiştirme amacına büyük katkı sağlayacak. Eğitim programı, öğrencilere mesleki becerilerini geliştirme ve iş hayatında başarılı bir kariyer için gerekli donanımı kazanma fırsatı sunacak. Böylece, Çanakkale’nin gelecekteki iş gücü, daha yetkin ve deneyimli profesyonellerden oluşacak.

ÇOMÜ ve Çanakkale OSB’nin bu işbirliği, eğitim ve iş dünyası arasında güçlü bir sinerji oluşturacak ve Çanakkale’nin ekonomik ve sektörel gelişimine önemli katkılar sağlayacak.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, bu tür iş birliği protokollerinin, ülkemizin ekonomik istihdam sorunlarına çözüm getirecek bir model olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Erenoğlu, “Sektörlerin ara eleman ihtiyacını karşılamada bu tür eğitim programlarının büyük bir rolü var. Öğrencilerimiz, mezuniyet öncesinde sektörde uygulamalı eğitim alarak, mezuniyet sonrası istihdam edilebilirliklerini artıracak. Bu model, ülkemizin ekonomik kalkınma sürecine önemli katkılar sağlayacaktır,” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.