Çocuklar ve Gençler İçin Çevrimiçi Atölyeler Başlıyor
Çanakkale Belediyesi ile Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL), çocuklarımızın ve gençlerimizin niteliksel gelişimine öncelik veren çevrimiçi eğitimlerine başlıyor.
Çocuk ve gençlerin yaratıcı düşünce pratiklerini harekete geçirebilmelerini amaçlayan ÇEKÜL Bilgi Ağacı Çevrimiçi Atölyeleri; Çanakkale Belediyesi işbirliği ve disiplinlerarası bir yaklaşımla, farklı öğrenme stilleri ve çoklu zekâ kuramını geliştirmeye yönelik 3 farklı çevrimiçi atölye gerçekleştirecek.
Tohumlarla Yolculuk, Gezegenin Eşikleri ve Geçmişten Öğreniyorum başlıklı çevrimiçi eğitimler, Aralık ayında çocuklarla ve gençlerle buluşarak doğanın yaşamı mümkün kılan döngüsünü geleceğe aktaracak.
Başvurular için 1-10 Aralık tarihleri arasında Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünü 0286 214 1672 nolu telefondan arayabilir veya linkteki başvuru formunu doldurup kultursanat@canakkale.bel.tr adresine mail yoluyla gönderebilirsiniz. Başvurularda devlet okullarında okuyan öğrencilere öncelik tanınacaktır.
Atölyeler Hakkında:
Tohumlarla Yolculuk
Hedef Kitle: 6-8 Yaş
Süre: 60 dk.
Tarih: 12 Aralık Cumartesi
Saat: 11:00
30 Öğrenci kontenjanı mevcuttur.
Tohumlarla Yolculuk Atölyesi; öğrencilerin içinde yaşadıkları, parçası oldukları doğayı ve tohumları daha yakından tanımalarını; canlılar, bitkiler ve tohumlar arasındaki ilişkiyi, benzerlikleri ve farklılıkları keşfetmelerini amaçlıyor. “Tohum ve Tohumun Yolculuğu” başlıklı eğitim sunumu ve “Beni Tohumlarımdan Tanı” başlıklı bilmeceli oyunla öğrenciler tohumları, tohumların yayılma yollarını ve doğadaki diğer canlılarla ilişkisini keşfeder. Atölye tohum çimlendirme etkinliği ile son bulur.
Geçmişten Öğreniyorum
Hedef Kitle: 9-11 Yaş
Süre: 60 dk.
Tarih: 14 Aralık Pazartesi
Saat:16.00
25 Öğrenci kontenjanı mevcuttur.
Geçmişten Öğreniyorum Programı bir yandan öğrencileri miras, bellek ve müze kavramlarıyla tanıştırmayı hedeflerken, diğer yandan her bireye kentin kimliğinin ve mirasının parçası, aktarıcısı olduğunu hatırlatır. Program kapsamında ‘müze’nin hikâyesiyle tanışan öğrenciler, geçmişlerine ait bir objeyi seçerek onun izini sürer, objenin geçmişten bugüne getirdiği ve geleceğe ileteceği mesajı hayal eder. Atölyenin sonunda “ÇEKÜL Geçmişten Öğreniyorum Sanal Müzesi” için bir fotoğraf karesine dâhil olarak günü ölümsüzleştirirler.
Gezegenin Eşikleri
Hedef Kitle: 15-18 yaş
Süre: 90 dk.
Tarih: 12 Aralık Cumartesi
Saat: 14:30
30 Öğrenci kontenjanı mevcuttur.
İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, toprak ve su kirliliği gibi güncel ekolojik sorunların önemli kaynaklarından biri, üretim ve tüketim biçimlerimizdir. Stockholm Dayanıklılık Merkezi ve Avustralya Ulusal Üniversitesi tarafından geliştirilen “Gezegenin Eşikleri” kavramına odaklanarak hazırlanan Gezegenin Eşikleri Atölyesiyle amacımız, küresel olarak yaşadığımız ekolojik sorunların günlük yaşamda yaptığımız seçimlerle olan bağlantıları hakkında farkındalık yaratmak ve doğaya olan ayak izimizi nasıl küçültebileceğimiz üzerine beraberce kafa yormaktır.