G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0440
Euro 37,8806
Altın 2.799,42
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 26°C
Hafif Yağmurlu
Çanakkale
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 26°C

Çanakkale Seramik Müzesi Standı 28. İda Kültür ve Sanat Festivali’nde Yoğun İlgi Gördü

Çanakkale Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Çanakkale Seramik Müzesi, bu yıl 28.’si düzenlenen İda Kültür ve Sanat Festivaline büyük bir katılım sağladı.

Çanakkale Seramik Müzesi Standı 28. İda Kültür ve Sanat Festivali’nde Yoğun İlgi Gördü
5 Eylül 2024 08:59
A+
A-

Bayramiç Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu köklü festivalde, Seramik Müzesi’nin standı, seramik sanatına dair etkinlikleriyle festivale damgasını vurdu.

Yoğun İlgi Çeken Seramik Torna Etkinliği

Seramik Müzesi standı, özellikle çocukların ve gençlerin ilgisini çeken bir seramik torna etkinliği düzenledi. Katılımcılar, çömlekçi çarkında çamura şekil vererek seramik yapımının keyfini yaşadı. Festival boyunca, 7’den 70’e geniş bir yaş grubuna hitap eden bu etkinlik, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.

Başkan Hasan Cem Atılgan’dan Ziyaret

Bayramiç Belediye Başkanı Hasan Cem Atılgan, festivalde Seramik Müzesi standını ziyaret ederek etkinlikler hakkında detaylı bilgi aldı. Başkan Atılgan, müzenin çalışmalarını ve seramik sanatına olan katkılarını takdirle karşıladı.

Festivalde Çömlekçi Çarkının Büyüsü

Gün boyunca Seramik Müzesi standında gerçekleşen etkinlikler, katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu. Çömlekçi çarkında şekil verilen çamurlar, festival ziyaretçileri tarafından büyük ilgiyle izlendi ve uygulamalı seramik yapımına olan merak artırıldı.

28. İda Kültür ve Sanat Festivali, Çanakkale Seramik Müzesi’nin sunduğu bu etkileyici etkinlikle renklendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.