G-K56EEPN7QD
Dolar 34,4893
Euro 36,2479
Altın 2.964,68
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 20°C
Az Bulutlu
Çanakkale
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 9°C
Paz 12°C
Pts 13°C

ÇOMÜ VE ÇTSO ARASINDA GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ İŞBİRLİĞİ

ÇOMÜ VE ÇTSO ARASINDA GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ İŞBİRLİĞİ
3 Şubat 2022 15:36
A+
A-

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlık temsilcileri, ÇTSO Yönetim Kurulunu ziyaret ederek, Dekanlık ve ÇTSO arasında işbirliği yapılacak konularla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Murat Tosunoğlu, Prof. Dr. Nurcihan Hacıoğlu Doğru ve Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

Toplantıda ilk olarak ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurcihan Hacıoğlu Doğru tarafından ÇOMÜ+ÇTSO İşbirliği Aksiyon Planı sunumu gerçekleştirildi. Sunumda; ÇTSO ve diğer paydaşların işbirliğinde “Girişimcilik Ekosistemi Zirvesi” düzenlenmesi, ÇOMÜ FEF ve ÇTSO arasında zorunlu ve gönüllü staj çalışmaları, TÜBİTAK 2209 B Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Tez konularının sanayicinin tasarım veya üretim süreçlerinde karşılaştıkları sorunların üniversite/öğrenci ekosistemi tarafından çözümlenmesi, bölgedeki firmaların personel ihtiyaçlarına yönelik mesleki eğitim programları düzenlenmesi ile ÇTSO’ya bağlı meslek lisesi öğrencilerinin mesleki tercihlerini daha doğru yapabilmelerine yönelik Çanakkale 18 Mart Üniversitesi kampüs ve bölümlerinin tanıtılmasına yönelik yapılabilecek faaliyetler hakkında bilgi verildi.

“ÜYELERİMİZİN STAJER VE DIŞ TİCARET PERSONELİ İHTİYACI BAŞTA OLMAK ÜZERE AR-GE VE ÜRGE GİBİ ALANLARDA İŞBİRLİKLERİNE BAŞLIYORUZ”

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu hedef ve sonuç odaklı toplantı için ÇOMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yetkililerine teşekkür ederek açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale 18 Mart Üniversitemiz bölgemizin en büyük fabrikası. ÇTSO olarak üyelerimizin ticari faaliyetlerini geliştirici her türlü iş birliklerine kapımız sonuna kadar açık. Bu çalışmanın sahaya çok kısa sürede yansıması ve hayata geçirilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Her biri birbirinden önemli birçok faaliyeti bugün değerli akademisyenlerimizle masaya yatırdık ve hepimiz heyecanlandık. Öğrencilerimize ve iş insanımıza büyük faydalar sağlayacağını öngördüğümüz faaliyetlerin bölge ekonomimize de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Nazik ziyaretleri ve değerli katkıları için ÇOMÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yetkililerine teşekkür ediyorum.      

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.