G-K56EEPN7QD
Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 10°C
Açık
Çanakkale
10°C
Açık
Paz 12°C
Pts 13°C
Sal 15°C
Çar 16°C

AHŞAP AMBALAJ VE KERESTE SEKTÖR BULUŞMASI ÇTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

AHŞAP AMBALAJ VE KERESTE SEKTÖR BULUŞMASI ÇTSO’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
20 Aralık 2021 13:07
A+
A-


T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey, İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Sayın Ahmet Aydın ile ahşap ambalaj ve kereste sektörü temsilcileri biraraya geldiler.
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda; Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Orman Bölge Müdür Yardımcıları Fazıl Cabaroğlu, Yusuf Karartı ve Oğuz Döner, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, Balıkesir Orman Bölge Müdür Yardımcısı Nejdet Güdül, Çanakkale Orman İşletme Pazarlama Şube Müdürü Bahri Durmaz, Çanakkale Orman İşletme Müdürü Barış Sergen, TEPAL Başkanı Ali Necat Altınok, TORİD Başkanı Göksel Korkmaz, TAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, TOBB Sektör Meclisi Üyeleri Mahir Arın, Mesut Albayrak, Şakir Semizğlu, Mustafa Ünal, Sinan Kartal, Tevfik Dedebaş, Zeki Şahin, Cafer Özgen ve sektörün diğer temsilcileri hazır bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Selçuk Semizoğlu; Sayın Genel Müdürü sektörle buluşmak ve onları dinlemek üzere Çanakkale’de bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek: “Orman ürünleri ve mobilya sektörü ülkemizin ve ilimizin en hızlı büyüyen, en fazla ihracat getirisi olan sektörlerin başında geliyor. Bu büyüme beraberinde bazı sorunları da getiriyor. Amacımız; ahşap ambalaj ve kereste sektörünün daha fazla katma değerli ürün yaratması ve önünde ki sorunları aşması için ortak akıl ile hareket edilmesi. Türkiye Avrupa ve Ortadoğu’nun mobilya üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Sektörümüzün arkasına aldığı rüzgarla dünyada söz sahibi olmasını istiyoruz. Tüm hedeflerimize ulaşmak ve sorunlarımızı çözmek için bugün çok değerli Orman Genel Müdürlüğü ve sektör temsilcilerimizle bir araya geldik. Toplantımızın sektörümüz için faydalı ve sonuç odaklı geçmesini temenni ediyorum.” dedi.
Sektör temsilcileri söz alarak; hammadde yetersizliği, fiyat artışları, e- ihalede yaşanan sıkıntılar, orman özelliğini kaybetmiş yerlerin sanayiciye tahsisinin yapılması, ihracatçıya tahsis, lif -yonga tesislerine uygulanan tahsis fiyat politikasının lif-yonga tesisleri dışında tahsis alan sektörlere de aynı şekilde uygulanması gerektiği konularında görüşlerini dile getirdiler..
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey; “ Öncelikle Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Selçuk Semizoğlu’na böyle bir buluşmayı sağladığı için çok teşekkür ederim. Bu toplantıları düzenli hale getirerek konuştuklarımızı da eylem planına dönüştürelim Ormanlarımız çok kıymetli, bir ağacın yetişmesi için 120 yıl bekleniyor. Bu kıymetin maksimum şekilde iyi değerlendirmemiz, mümkün olduğunca katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bakanlığımız bu konunun üzerinde büyük bir hassasiyetle duruyor. Ham haliyle yurt dışına gönderilmesine gönlümüz razı değil. Örneğin kurşun kalemde kullanılan ağaç miktarı az ancak fiyat fayda oranı yüksek bir ürün. Ülke olarak orman varlığımız Dünyadaki orman varlığının binde 5’i ama Ülkemizde yer alıyorken dünyada orman emvali üretiminin binde 8’ini gerçekleştiriyoruz. Bizden daha az üretim yapan ancak daha fazla milli gelir elde eden ülkelere baktığımızda nihai ürün konusunda bizden daha gelişmiş olduklarını görüyoruz. Biz daha fazla ham ürün satıyoruz, ürünlerimizi nihai ürünlere dönüştürmemiz lazım. Kullandığımız ham madde buğday gibi kısa sürede yetişmiyor. Üretim politikalarımızı, hammadde tüketim politikalarımızı gözden geçirmeliyiz. Biz 120 yıl sonrasını planlayarak gidiyoruz ve planlamamızı buna göre yapıyoruz. Hangi üründen ne kadar üreteceğimizi aylar itibarı ile kararlaştırıyoruz. Planlarımız bazen sektöre uymayabiliyor. Sektör temsilcisi bu kadar çok olan başka bir Ülke yok, dolayısı ile talepler de herkesi memnun edecek şekilde karşılanamayabiliyor. Profesyonel işçilik de önemli. Sektörün kendi sigortalı ekibi olmalı. Siz iş veremediğinizde biz iş garantisi veriyoruz. ” dedi.
Toplantı, Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey’e hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

????????????????????????????????????
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.