G-K56EEPN7QD
Dolar 34,5324
Euro 36,1628
Altın 2.981,16
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 21°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 9°C
Paz 11°C
Pts 13°C

21 no’lu meslek grubu üyeleri ÇTSO Yönetim kurulu ile bir araya geldi

21 no’lu meslek grubu üyeleri ÇTSO Yönetim kurulu ile bir araya geldi
8 Aralık 2022 12:15
A+
A-

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasının 21 No’lu Meslek Grubu’nda faaliyet gösteren ağaç-orman ürünleri, mobilya ve kırtasiye sektör temsilcileri Odamız Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek sektörde yaşanan gelişmeler ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede; Yönetim Kurulu Başkanı ve 21 No’lu Meslek Komite Üyesi Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve 21 No’lu Meslek Komite Üyesi Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, 21 No’lu Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Şen, Komite Üyeleri Ahmet Oytun ve Caner Durgun, Genel Sekreter Sema Sandal ile çok sayıda sektör temsilcisi hazır bulundu.

“ÇANAKKALE’MİZ BÜYÜYEN VE GELİŞEN EKONOMİSİ İLE BERABER KABUKLARINI KIRMAYA DEVAM EDİYOR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Ülkemiz; ağaç, orman ve mobilya sektörlerinde dünya ölçeğinde önemli bir aktör haline geldi. Biz iş insanları, krizleri fırsata çevirme konusunda bir hayli tecrübelendik. Rakip ülkelerde farklı sebeplerle yaşanan ekonomik krizleri ağaç, orman ve mobilya sektörümüz önemli bir avantaja çevirdi. Bu pazarı büyütmek ve kalıcı olmak için gerekli kriterleri sağlamak zorundayız. Balkan pazarı hepimiz için önemli fırsatlar sunuyor. Özellikle Romanya ekonomik gücüyle bu konuda bence bir adım öne çıkıyor. Odamızda üyelerimizi dış ticaretin her adımında destekleyecek nitelikte bir dış ticaret merkezi kurduk. Bu merkezimizde üyelerimizi hem dış ticaret adımlarında, hem de dış ticaret için gerekli devlet destekleri konularında bilgilendiriyoruz. Ağaç, orman ürünleri ve mobilya sektöründe ihracat yapmayı hedefleyen üyelerimizin pazarda yer almak için Orman Yönetim Konseyi (Forest Stewardship Council-FSC) gibi zorunlu belge ve sertifikaları mutlaka edinmeleri gerekiyor. Yurt dışı pazarlara açılmak için sektörel fuarlarda sürekli olarak yer almaları ve ürettikleri ürünün uluslararası koduna göre pazar araştırması yapmaları gerekiyor. Üyelerimiz, yurt dışı pazar araştırması ve Devlet destekleri başta olmak üzere tüm dış ticaret süreçleriyle ilgili olarak Odamızın Dış Ticaret Destek Merkezi’nden bilgi alabilir. Çanakkale’miz büyüyen ve gelişen ekonomisi ile kabuklarını kırmaya devam ediyor. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak her aşamada destek vermeye hazırız.”

Toplantıya katılım sağlayan üyeler; yurt dışı pazarlarda yer almak için öncelikle yurt içindeki kurumsal yapılarının sağlam zemine oturması gerektiğini,  bu süreci tamamlayan firmalarımızın rahatlıkla küçük adımlarla yurt dışına açılabileceği konularında deneyimlerini paylaşarak sektörle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.