G-K56EEPN7QD
Dolar 34,4764
Euro 36,4423
Altın 2.951,48
BİST 9.375,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 21°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 10°C
Paz 12°C
Pts 13°C

KAYA ÜZEN: PRİMDEN TÜM ÇİFTÇİLER FAYDALANMALI

KAYA ÜZEN: PRİMDEN TÜM ÇİFTÇİLER FAYDALANMALI
9 Haziran 2022 16:22
A+
A-

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen, hububat alım fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2022 hasat dönemindeki buğday, arpa alım fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulunan Borsa Başkanı Üzen, “Buğdayda ton başına 6 bin 050 lira, Toprak Mahsulleri Ofisine verenler için artı ton başına 1.000 lira primle 7 bin 050 lira. Arpa da ton başına 5 bin 500 lira, Toprak Mahsulleri Ofisine verenler için artı ton başına 500 lira primle 6 bin lira fiyat için aslında bu rakamlar dünya fiyatlarıyla, örtüşen fiyatlardır. Üreticinin girdi maliyetleri yüksek olduğu için daha aşağı bir fiyat üretici mağduriyeti oluştururdu” diye konuştu.

Başkan S.Kaya Üzen, ürününü TMO’ya veren çiftçilerin yararlandığı ton başına 1.000 lira ilave primden bütün üreticilerin faydalanmasını isteyerek, şunları kaydetti: ‘Kayıt Dışılığı Artırabilir’ ” Prim desteği ile birlikte açıklanan fiyat iyi bir rakam ama sadece ürününü TMO’ya veren üreticilere buğdayda 1.000 lira, arpada 500 lira ilave prim verilecek. Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı bütün üreticilerin, lisanslı depolara ürün dökenlerin ve ürününü tüccara satanların hepsinin bu prim desteğinden faydalanmasını istiyoruz.

Borsamız ev sahipliğinde tüm paydaşların katılımları ile gerçekleştirdiğimiz Hububat Sektör Kurulu toplantımızda bu konu özelinde sektörün sorunları ve çözüm önerilerini görüştük. Burada prim desteğinden sadece ürününü TMO’ya satan üreticilerin faydalanması kayıt dışılığa itebilir, hububat ticareti ile iştigal eden zahirecilerimizi de mağdur edecektir” dedi.

Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen son olarak yeni hasat sezonunun sektörün tüm paydaşlarına hayırlı olmasını temennisiyle, bereketli, bol kazançlar diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.