ÇTSO “TURKISH EEN NETWORK ANNUAL MEETING 2020” Ulusal Toplantısına Katıldı
Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Ulusal Toplantısı, Türkiye’nin bütün bölgelerinde yer alan 11 Konsorsiyum temsilcilerinin katılımlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. AİA Ulusal toplantısında EEN WEST-MAR Çanakkale Konsorsiyum koordinatörü Genel Sekreter Sema Sandal, ÇTSO COSME Personelleri Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve Dış İlişkişler Uzmanı Mehtap Göynüer hazır bulundu.
COSME AİA toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren COSME EASME Birim Başkanı Natalia Martinez PARAMO programı, COVİD-19 öncesi ve sonrası olarak değerlendirerek, çalışma şeklimizde ve firmaların taleplerinde oluşan değişikliklere değindi. Dünya genelinde dijital platformlarda yapılan görüşmelerle sınırların ortadan kalktığını vurguladı. Bireysel yatırım girişimlerinin artacağını belirten Başkan Paramo, yeni dönemde dijitalleşmeye daha fazla önem veren ve yatırım yapan bir yapı oluşturmak istediklerini ifade etti.
Türkiye ENN Ulusal toplantısının açılış konuşmasının ardından Türkiye’de faaliyet gösteren 11 Konsorsiyum temsilcisi tarafından COSME EEN programı kapsamında 2020 içinde hedeflenen faaliyetlerin gerçekleştirilme oranları hakkında sunumlar yapıldı. Edirne KOSGEB Müdürlüğünün koordinatör kuruluş olarak yer aldığı EEN WEST-MAR Konsorsiyumu adına sunumu ÇTSO Dış İlişkiler Uzmanı Mehtap Göynüer tarafından gerçekleştirildi.
Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan EEN WEST-MAR Konsorsiyumu temsilcileri Avrupa İşletmeler Ağı’ında, 54 ülkede 600’den fazla ofis ve irtibat noktasının olduğu belirterek, 4 bin 500’den fazla uzmanla ve 2 milyondan fazla KOBİ’ ile işbirliği sağlandığını, Avrupa ve Dünya’daki en büyük iş destek ağı olduğunu, Avrupa Birliği’nin, KOBİ’lerin ve girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla uyguladığı rekabet edebilirlik ve yenilik çerçeve programının 2015-2020 yılları için toplam 3,6 milyar Avro’luk bütçesi ile en büyük çerçeve programlarından birisi olduğu ifade ettiler.
Konsorsiyumlar tarafından gerçekleştirilen sunumların ardından; Avrupa İşletmeler Ağı kapsamında gerçekleştirilen, Finansal Kaynaklara Erişimde AİA Araçları, İş Birliği Süreçleri ve Çıktılar (PA&ASO), İş Görüşmesi Organizasyonu, Finansal Raporlama, EIMC (Enhancing Innovation Management Capacity) ve KAM ( Key Account Manager) ile EUREKA projeleri hakkında uzmanlar tarafından sunumlar yapılarak, Türkiye’deki Konsorsiyumların 2019’a kıyasla geliştiği, sabit kaldığı ve gerilediği alanlar ifade edilerek yapılması gerekenler anlatıldı.