G-K56EEPN7QD
Dolar 35,0174
Euro 36,8071
Altın 2.980,38
BİST 10.011,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 14°C
Çok Bulutlu
Çanakkale
14°C
Çok Bulutlu
Per 17°C
Cum 15°C
Cts 9°C
Paz 15°C

ÇTSO YÖNETİM KURULU 2 NO’LU MESLEK GRUBU ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

ÇTSO YÖNETİM KURULU 2 NO’LU MESLEK GRUBU ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ
16 Haziran 2022 10:40
A+
A-

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ağırlıklı olarak, hububat, zahireci, gübre, yem, zirai ilaç, yaş meyve ve sebze ile tarım kooperatifleri sektör temsilcilerinden oluşan 2 No’lu Meslek Grubu Üyeleri ile sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunları görüşmek üzere bir araya geldi.

ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda; Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu, Meslek Komite Başkanı Bülent Bayat, Komite ve Meclis Üyesi Erkan Çetin, Genel Sekreter Sema Sandal ve komiteden sorumlu Oda personeli Ercan Ekim ile sektör temsilcileri hazır bulundu.

“LİSANSLI DEPOCULUK SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİREREK AVANTAJLARINDAN FAYDALANMALIYIZ”

2 No’lu Meslek Grubu toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Gıda sektörü sadece ilimiz değil, ülkemiz için de öncelikli sektörler arasında yer alıyor. Zeytinyağı ve hububatta lisanslı depoculuk hepimizin önceliği olmalı. Bunun için sektör temsilcileri, borsa ve ziraat odalarımız başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılımıyla lisanslı depoculuk başlığı altında ayrıca bir araya gelmeliyiz. İlimizin öne çıkan tarım ürünlerinin markalaşması için çalışmalar yapmalıyız. Coğrafi işarete sahip ürünlerimizi yurt içi ve yurt dışı pazarlarda nasıl daha iyi pazarlarız; bunun fizibilitelerini çıkarmalıyız. Dünyanın en güzel zeytinyağını üretip onu dökme olarak satmanın ne ilimize ne de ülkemize hiçbir faydası yok! Markalaşma, coğrafi İşaret almakla bitmiyor. Daha önemlisi, bu ürünümüzün aynı lezzet ve kalitede satılması için denetim mekanizmaları oluşturmalı ve daha sık kontroller yapabilmeliyiz. Tarımda çalışacak ara eleman sorununa da ortak çözümler üretmeliyiz. Bu alanı daha nitelikli hale getirmek üzere Mesleki Yeterlilik Kurumuna görüş iletebiliriz. Sektör temsilcileri olarak sizlerden aldığımız geri dönüş ve yönlendirmeler çok kıymetli. Katılım sağlayan tüm Meslek Grubu üyelerimize Yönetim Kurulum adına teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.