Koronavirüs salgınına karşı redbirleri içeren kanun teklifi yasalaştı
Dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı devletimiz, büyük bir gayretle tüm kurumlarıyla tedbirlerini alıyor.
Bu tedbirlerle birlikte çalışanlarımızı, işverenlerimizi ve istihdamı koruyan, ticarete ve çalışma hayatına yönelik tedbirleri içeren önemli düzenlemeleri hayata geçiyoruz.
Cumhurbaşkanımızın Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında verdiği müjdeleri de içeren Kanun Teklifimiz TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı.
Kanun; kısa çalışma ödeneğinden yararlanma şartlarının kolaylaştırılması, en düşük emekli aylığının 1500 liraya yükseltilmesi, karşılıksız çek suçundan mahkum olanlara borcunu taksitler halinde ödemek kaydıyla af getirilmesi ve 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği sağlanması gibi önemli düzenlemeleri içeriyor.
Teklifle birlikte turizm yatırımcılarımızın devlete olan mali yükümlülüklerinin 6 ay ertelenmesi, KOBİ’lerin desteklenmesi amacıyla kredi garanti kurumlarına aktarılacak kaynak tutarının 25 milyar liradan 50 milyara çıkarılması, gazilerimize en az 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5000 gün prim ödemiş olması şartıyla ikinci bir aylık bağlanma imkanı verilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli turizm tesislerinin yüksek nitelikli hale getirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından yönetmelikle bu yerlere ilişkin standartların belirlenmesi ve yivsiz tüfek, nişan tüfek ve tabancaların izinsiz ya da izin belgesine aykırı üretilmesini, internet dahil satılmasını ve ruhsatsız olarak bulundurulmasını önlemek için yaptırımların ağırlaştırılması gibi daha birçok düzenleme de yasalaştı.
Her zaman ifade ettiğimiz gibi, devletimiz virüsle mücadelede önlemlerini alırken bizler de bireysel tedbirlerimizi almayı ve kurallara uymayı ihmal etmemeliyiz. Panik yapmadan büyük bir hassasiyetle bu süreci atlatacağımıza olan inancımız tam.Bu düşüncelerle, Kanunun getirdiği düzenlemelerin Çanakkaleli hemşehrilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor; sağlık ve esenlikler diliyoruz.