Biga’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama
Çanakkale’nin Biga ilçesinde düzenlenen operasyonda kokain ve skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çanakkale’nin Biga ilçesinde uyuşturucu madde ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında önemli bir operasyona imza atıldı. Biga Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, satışa hazır uyuşturucu maddeler ele geçirildi.
28 Nisan 2026 tarihinde düzenlenen operasyonda, uyuşturucu madde satışı yaptığı ve kullandığı belirlenen şahıs hedef alındı. Yapılan aramalarda, farklı türlerde ve satışa hazır halde uyuşturucu maddeler bulundu.
KOKAİN VE SKUNK ELE GEÇİRİLDİ
Ekiplerin titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonucunda operasyon kapsamında toplam 151,36 gram kokain ele geçirildi. Ayrıca, 15 parça halinde satışa hazır vaziyette bulunan toplam 57,25 gram skunk maddesi de güvenlik güçleri tarafından muhafaza altına alındı.
Ele geçirilen maddelerin piyasaya sürülmeden yakalanması, olası birçok suçun ve bağımlılığın önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor. Yetkililer, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarına karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.
ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyon kapsamında gözaltına alınan 1 şüpheli şahıs hakkında “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanma” ile “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” suçlarından işlem başlatıldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Böylece, bölgedeki uyuşturucu ticaretine yönelik önemli bir bağlantının daha kesildiği ifade edildi.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRÜYOR
Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, uyuşturucu ile mücadelenin aralıksız devam ettiği ve toplum sağlığını tehdit eden bu tür faaliyetlere kesinlikle göz yumulmayacağı belirtildi. Özellikle gençlerin korunması adına sahada yoğun çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.
Emniyet birimleri, vatandaşların da bu mücadelede önemli bir rolü olduğunu hatırlatarak, şüpheli durumların güvenlik güçlerine bildirilmesinin büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
TOPLUMSAL MÜCADELE VURGUSU
Uzmanlar ise uyuşturucu ile mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin çalışmalarıyla sınırlı kalmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Aileler, eğitim kurumları ve toplumun tüm kesimlerinin bu konuda bilinçli hareket etmesi gerektiği belirtiliyor.
Biga’da gerçekleştirilen bu operasyon, hem suçla mücadeledeki etkinliği hem de toplum sağlığının korunmasına yönelik kararlı duruşu bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, benzer operasyonların artarak devam edeceğini ve uyuşturucuya geçit verilmeyeceğini ifade etti.