Dolar 45,0290
Euro 52,9307
Altın 6.814,39
BİST 14.594,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 24°C
Açık
Çanakkale
24°C
Açık
Pts 19°C
Sal 20°C
Çar 22°C
Per 19°C

ÇOMÜ’de Yeni Dönem Başladı! Öğrenciler Ücretsiz Alacak… Herkes Bu Binaya Akın Edecek

Çanakkale’de üniversite öğrencileri için dikkat çeken bir dönem başladı. Ücretsiz hizmet veren yeni merkezde sunulan imkanlar merak uyandırdı…

ÇOMÜ’de Yeni Dönem Başladı! Öğrenciler Ücretsiz Alacak… Herkes Bu Binaya Akın Edecek
27 Nisan 2026 16:13
63
A+
A-

Çanakkale’de eğitim gören binlerce üniversite öğrencisini yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Destek Merkezi (ÇÖDEM), yenilenen yapısı ve genişletilmiş hizmet kapasitesiyle yeni binasında hizmet vermeye başladı. İlk etapta sınırlı bir kesim tarafından bilinen bu merkez, kısa sürede öğrenciler arasında yayılmaya başladı.

Peki bu merkez neden bu kadar konuşuluyor? Öğrenciler neden buraya akın ediyor?

MAĞAZA GİBİ AMA ÜCRETSİZ! GERÇEK NE?

Yeni binasıyla dikkat çeken ÇÖDEM, klasik bir yardım merkezi anlayışının ötesine geçiyor. İçeri giren öğrenciler, karşılarında adeta bir mağaza düzeni buluyor. Raflara dizilmiş ürünler, kategorilere ayrılmış bölümler ve düzenli bir sistem…

Ancak buradaki en dikkat çekici detay ise tüm bu ürünlerin ücretsiz olması.

Öğrenciler, sadece öğrenci kimlik kartlarını göstererek ihtiyaç duydukları ürünleri alabiliyor. Giyimden gıdaya, ev eşyasından temel ihtiyaçlara kadar birçok ürün, hiçbir ücret talep edilmeden öğrencilere sunuluyor.

HANGİ ÜRÜNLER VAR? ÖĞRENCİLER NE ALABİLİYOR?

Merkezde yer alan ürün çeşitliliği oldukça geniş. Özellikle ekonomik zorlukların arttığı bu dönemde, öğrenciler için önemli bir destek sağlanıyor.

Sunulan ürünler arasında:

  • Pantolon, kazak, mont ve ayakkabı gibi giyim ürünleri
  • Gıda paketleri
  • Temel ev eşyaları

Dikkat çeken bir diğer detay ise giyim ürünlerinin tamamına yakınının hiç kullanılmamış ve etiketli olması. Bu durum, öğrenciler arasında memnuniyet yaratırken, merkezin sistemli yapısını da ortaya koyuyor.

Ayrıca öğrencilere ayda bir kez gıda paketi alma hakkı tanınıyor. Bu uygulama, düzenli destek sağlanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

VATANDAŞLAR VE ÖĞRENCİLER NE DİYOR?

Merkezin açılmasıyla birlikte öğrenciler arasında hızlı bir yayılım yaşandı. İlk başta birçok öğrenci bu hizmetten habersizken, zamanla kulaktan kulağa yayılan bilgilerle yoğunluk artmaya başladı.

Bazı öğrenciler yaşadıkları şaşkınlığı şu sözlerle ifade ediyor:
“İlk geldiğimde gerçekten ücretli sandım. Bu kadar düzenli bir yerin ücretsiz olması beni çok şaşırttı.”

Bir diğer öğrenci ise özellikle gıda desteğinin önemine dikkat çekiyor:
“Artık ay sonunu düşünmek biraz daha kolay olacak. Bu destek gerçekten büyük bir rahatlama.”

SADECE BUGÜN DEĞİL, AFETLERDE DE DEVREDE!

ÇÖDEM’in dikkat çeken bir diğer yönü ise sadece üniversite içinde değil, olası afet durumlarında da aktif rol almayı hedeflemesi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamalara göre merkez, ihtiyaç halinde bölgelere giderek gıda ve giyim desteği sağlayabilecek bir organizasyon yapısına sahip. Bu yönüyle sadece yerel değil, ulusal ölçekte de katkı sunabilecek bir model olarak değerlendiriliyor.

SİSTEM NASIL İŞLİYOR? KİM ORGANİZE EDİYOR?

Merkezin işleyişi de en az sunduğu hizmetler kadar dikkat çekiyor. Hayırseverler tarafından bağışlanan ürünler, akademisyenler ve üniversite öğrencileri tarafından titizlikle sınıflandırılıyor.

Ürünlerin düzenlenmesi, ihtiyaçlara göre ayrılması ve raflara yerleştirilmesi tamamen organize bir sistemle yürütülüyor. Talep edilen bir ürün depoda bulunmazsa, koordinatörlük devreye girerek ürünün temin edilmesini sağlıyor.

Bu durum, merkezin sadece mevcut stokla değil, aktif bir destek mekanizmasıyla çalıştığını ortaya koyuyor.

ÇANAKKALE’DEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUR MU?

Çanakkale’de hayata geçirilen bu sistem, birçok kişi tarafından Türkiye genelinde uygulanabilecek bir model olarak değerlendiriliyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve ekonomik zorluklarla mücadele eden öğrenciler için benzer merkezlerin kurulması gerektiği yönünde görüşler artıyor.

Yerelde başlayan bu uygulamanın ulusal ölçekte bir dönüşüme öncülük edip etmeyeceği ise merak konusu.

Tüm bu sistemin en çok merak edilen detayı ise kimlerin bu hizmetten yararlanabileceğiydi.

ÇÖDEM’den alınan bilgilere göre, merkezden sadece Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri faydalanabiliyor. Öğrencilerin tek yapması gereken ise geçerli öğrenci kimlik kartı ile merkeze başvurmak.

Hafta içi her gün hizmet veren merkez, yeni binasında öğrencilere destek olmaya devam ediyor. Çanakkale’de başlayan bu uygulamanın önümüzdeki süreçte nasıl bir etki yaratacağı ise şimdiden merak konusu olmuş durumda.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.