Zafer Partisi’nde Bayrak Değişimi: İl Başkanı Sedat Durmaz İstifasını Duyurdu!
Zafer Partisi Çanakkale teşkilatında bugün önemli bir değişim yaşandı. Ekim 2023 tarihinden bu yana İl Başkanlığı görevini yürüten Sedat Durmaz, yaptığı yazılı açıklamayla görevinden ayrıldığını duyurdu.
Kendi isteğiyle bu kararı aldığını belirten Durmaz, açıklamasında hem veda etti hem de partisine bağlılık mesajı verdi. Genel Başkan Ümit Özdağ’ın zorlu süreçlerine de değinen Durmaz’ın veda mesajı, Çanakkale kulislerinde geniş yankı uyandırdı.
Çanakkale siyasetinin etkin isimlerinden Zafer Partisi İl Başkanı Sedat Durmaz, yaklaşık iki buçuk yıldır sürdürdüğü görevini bugün itibarıyla noktaladı. Durmaz, ayrılık kararını duyururken Türk milletinin geleceği için verilen mücadelenin bir parçası olmaktan duyduğu onuru vurguladı. Siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açan Durmaz, istifasının bir son değil, partisi içinde farklı bir sorumluluk alanı olduğunun altını çizdi.
EKİM 2023’TEN BU YANA SÜREN BÜYÜK SORUMLULUK
Sedat Durmaz, Ekim 2023 tarihinde devraldığı Zafer Partisi Çanakkale İl Başkanlığı görevini büyük bir sorumlulukla yürüttüğünü ifade etti. Çanakkale gibi tarihi ve stratejik önemi yüksek bir şehirde siyaset yapmanın bir vatan borcu olduğunu belirten Durmaz, görev süresi boyunca milli devlet anlayışını savunmayı öncelik haline getirdiklerini dile getirdi. Durmaz, Türkiye’nin demografik ve ekonomik sorunlarına karşı sessiz kalmadıklarını belirterek, teşkilatıyla birlikte yürüttüğü saha çalışmalarına vurgu yaptı.
ÜMİT ÖZDAĞ’IN CEZAEVİ SÜRECİNE DİKKAT ÇEKTİ
Haber metninde en dikkat çeken noktalardan biri, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın yaşadığı hukuki süreçlere yapılan atıf oldu. Sedat Durmaz, Genel Başkan Özdağ’ın cezaevi sürecinin teşkilatlar üzerinde bir sınav niteliği taşıdığını ifade etti. Bu sürecin bir siyasetçinin fikirleri nedeniyle karşılaştığı ağır bir tablo olduğunu söyleyen Durmaz, “Sayın Genel Başkanımızın bu süreçte gösterdiği kararlılık, bizler için en büyük motivasyon kaynağı olmuştur” diyerek davasına olan sadakatini yineledi.
“MAKAM DEĞİL, İNANÇ MÜCADELESİ” VURGUSU
Siyasi görevlerin geçici, inançların ise kalıcı olduğunu hatırlatan Sedat Durmaz, istifa kararının ardından partisinden kopmayacağını net bir dille ifade etti. “Bu mücadele hiçbir zaman makamların değil, inanan insanların mücadelesidir” diyen Durmaz, İl Başkanlığı koltuğunu bıraksa da Zafer Partisi’nin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğini söyledi. Bu açıklama, teşkilat içerisinde “partiden ayrılıyor” dedikodularının da önüne geçmiş oldu.
ÇANAKKALE TEŞKİLATINA VE HEMŞEHRİLERİNE TEŞEKKÜR
Görev süresi boyunca kendisine destek veren dava arkadaşlarına ve Çanakkale halkına teşekkürlerini sunan Durmaz, açıklamasını duygusal bir tonla tamamladı. Teşkilat mensuplarının özverili çalışmalarının Çanakkale’de Zafer Partisi’ni önemli bir noktaya taşıdığını belirten Durmaz, partinin Türkiye siyasetindeki yerinin her geçen gün daha da güçleneceğine inandığını dile getirdi.
YENİ GÖREVLERE HAZIRLIK MESAJI
İstifasının ardından kulislerde “Durmaz’ın yeni hedefi ne?” sorusu sorulmaya başlanırken, tecrübeli siyasetçi bu konuya da açıklık getirdi. Partisinin ve teşkilatının ihtiyaç duyduğu her noktada, verilecek her türlü göreve hazır olduğunu belirten Sedat Durmaz, “Çanakkale’de ektiğimiz tohumların büyüyeceğine inancım tam” diyerek siyasi hayatına partisi bünyesinde devam edeceği sinyalini verdi.
Durmaz’ın bu ayrılığı, Zafer Partisi Çanakkale teşkilatında yeni bir yapılanma sürecinin de başlangıcı olarak görülüyor. İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek.