G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0730
Euro 38,0869
Altın 2.834,88
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 25°C
Az Bulutlu
Çanakkale
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale’de Üyelerinin Hakları İçin Meydanlarda

HİZMET-İŞ Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mehmet Yeşilyurt, 16 Eylül 2024 tarihinde Çanakkale Belediye Başkanlığı önünde Çanakkale Katı Atık Birliği kapsamında faaliyet gösteren, SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş.’nin yetki tespitine itiraz etmesine karşı basın açıklaması yaptı.

Hizmet-İş Sendikası Çanakkale’de Üyelerinin Hakları İçin Meydanlarda
17 Eylül 2024 08:31
A+
A-

“Bugün bizi burada toplayan temel irade SUEZ çalışanlarının yıkılmaz inancı ve direncidir” diyen Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mehmet Yeşilyurt, “Türkiye’nin her yerinde haksızlığa ve zulme uğrayan işçiler, emekçiler için direniyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra tıpkı Diyarbakır’da, Van’da, Yalova’da, Şehitkamil’de olduğu gibi emekçilerimizin hakları için direndiğimiz gibi bugün bu de Çanakkale’nin çöplerini toplayan SUEZ işçileri içinde meydandayız ve direniyoruz” dedi.

“Haksızlığa Dur Demek İçin Meydanlardayız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın SUEZ Çanakkale RR Atık Hizmetleri A.Ş.’de yetkiyi HİZMET-İŞ’e verdiğini dile getiren Yeşilyurt, “Sizler sendikamıza üye oldunuz. Çoğunluğu sağladık ve Çalışma Bakanlığı’na yetki tespiti için başvuruda bulunduk. Çalışma Bakanlığı yetkimizi verdi. Ancak işveren tarafından haksız ve hukuksuz gerekçelerle toplu sözleşme yapma hakkımız engellendi ve durduruldu. Bugün bunun için meydanlardayız” diye konuştu.

“Müzakereye Açığız”

Çalışanların HİZMET-İŞ’e üye olması ile birlikte baskı ve mobing yapıldığını ifade eden Yeşilyurt, “Ancak Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi sağduyulu ve müzakere yalnızı tavrımızı devam ettirdik. SUEZ’in Türkiye’deki ofisine ve aynı zamanda

Fransa’daki ofisine bir mektup yazdık. Toplu iş sözleşmesi yapma hakkımızı haksız, hukuksuz itirazlarla engellediklerini yineledik ve bu tavırlarını değiştirmelerini söyledik. Her zaman müzakerelere açık olduğumuzu da ifade ettik” dedi.

“SUEZ’in Ayrımcılığını Dünyaya Duyuracağız”

SUEZ Şirketinin iki yüzlü tavrını tüm dünyaya duyuracağını belirten Yeşilyurt, “SUEZ bugünden itibaren müzakere ve diyalog çağrımıza cevap vermezse uluslararası bütün platformlarda SUEZ’in iki yüzlü tavrını, Avrupa işçisiyle Çanakkale işçisinin arasındaki yaptığı ayrımı Çanakkaleli emekçinin emeğine saygı duymayan tavrını bundan sonra bütün uluslararası platformlarda dile getireceğiz” diye konuştu.

“Burada Ne Biz Nede Emekçiler Siyaset Yapıyor”

“Biz burada siyaset değil emek mücadelesi yapıyoruz” diyen Yeşilyurt, “Bizi siyaset yapmakla suçlayanlara sesleniyoruz. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun hakkı yenen zulme uğrayan bütün mazlumların yanındayız. Çanakkale’nin çöpünü toplayan bu mazlumların ahını almayın. Burada ne biz nede emekçiler siyaset yapıyor. Biz işçiyiz, biz emekçiyiz, biz alın terimizin, biz gayretimizin sonucunu bekleriz, karşılığını bekleriz, siyaseti siyasetçiler yapsın.

“Başkan Emekçinin Hakkını Koru”

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’e de seslenen Genel Sekreter Yardımcısı Av. Mehmet Yeşilyurt, “Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek diyor ki; “Çanakkale Belediyesi’nin işçisi olsa ben müdahale edeyim” peki bu çalışanlar nerenin işçisi? Katı Atık Birliği’nin, birliğin başında kim var, Çanakkale Belediyesi ve Başkanı da kendisi o zaman taşın altına elini koy, hakkı çiğnenen, emeği sömürülen işçilerinin de emeğini koru” şeklinde konuştu.

“HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası Olarak Çanakkale’de Hep Olduk”

HAK-İŞ/HİZMET-İŞ Sendikası olarak Çanakkale’de ilk defa basın açıklaması yapmadıklarını hatırlatan Yeşilyurt, “2019 yılında Bayramiç Belediyesi’nde haksız yere işten çıkartılan tüm üyelerimizin hakları için meydanlardaydık. Onların hakkını savunduk. Genel Başkanımız Mahmut Arslan, bir gün bile sendikamızı emekçinin yanından çekmedi. Her gün yanlarında olduk. İşçilerimizin davalarını kazandık. Biz Çanakkale’de hep vardık. Genel Başkanımız Mahmut Arslan Çanakkale’de hep vardı. Buradan bir kez daha sesleniyoruz, davanızı geri çekin, üyelerimizin anayasal hakkına saygı duyun. Üyelerimizi bir an önce toplu sözleşme hakkına kavuşturalım. Eğer bu haksız davanızı geri çekmezseniz bu eylemlerimiz ve protestolarımız sonuç alıncaya kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

“Taşıyıcı Kooperatifi Emekçilerinin de Hakkını alacağız”

Çanakkale Taşıyıcı Kooperatifi’nde de üyeleri olduğunu belirten Yeşilyurt, “Orada da bir toplu sözleşme sürecine başladık. Üyelerimiz gece gündüz direksiyon sallıyorlar. Canlarımız onlara emanet. Ancak bu arkadaşlarımızın hakkını vermeye gelince kooperatif bize durun diyor. Neden? Başkan Erkek, burada çalışan üyelerimize hakkının fazlasını vermen gerekirken vermiyorsun. Biz bu arkadaşlarımızın hakkını da alacağız. Öncelikle de Çanakkale hakkını halkının hakkını koru.

“Gökçeada Belediyesi’ni de Buradan Uyarıyoruz!”

Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay’a da seslenen Yeşilyurt, “Seçim öncesi emekçinin hakkını vereceğim diye vaatler veriyordu. Ancak seçim bitip belediye başkanı seçilince emekçinin aldığı para rahatsız ediyor. Sanki ilçenin bütün sorunları çözüme kavuşmuş gibi, neden işçi fazla para alıyor diyor. Seçim sonrası niye hemen gözünüzü işçinin, emekçinin alıp terine dikiyorsunuz? Neden emekçinin alınterinden kesintiye gidiyorsun. Üyelerimizin toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasını bekliyoruz. Sen hizmet etmeye geldim diyorsun emekçinin hakkından keserek hakkını vermeyerek hizmet olmaz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.