G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0242
Euro 38,0228
Altın 2.827,57
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 25°C
Çok Bulutlu
Çanakkale
25°C
Çok Bulutlu
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C

Türkiye’nin İlk Editörlük Kitabı Tüm Yönleriyle Editörlük Yayında!

Türkiye’de editörlük mesleğine dair önemli bir eksikliği gideren Tüm Yönleriyle Editörlük kitabı, yayımlandı.

Türkiye’nin İlk Editörlük Kitabı Tüm Yönleriyle Editörlük Yayında!
16 Eylül 2024 12:10
A+
A-

Çevirmen ve yazar Sibel Atam tarafından kaleme alınan bu eser, editörlük mesleğini en ince ayrıntısına kadar inceleyen ve rehber niteliği taşıyan ilk kapsamlı kaynak olarak dikkat çekiyor. Kitap, editörlük mesleğine dair bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarırken, hem profesyoneller hem de amatör edebiyatseverler için samimi bir üslupla yol gösterici oluyor.

Çanakkale'nin Haberleri 40’a yakın çeviri eseriyle tanınan Sibel Atam, editörlük dünyasına dair her detayı okuyuculara aktarıyor. Tüm Yönleriyle Editörlük, sadece editörler için değil, aynı zamanda yazarlar için de önemli bir rehber. Kitapta editörlük türleri, metin inceleme yöntemleri ve editör-yazar iş birliği gibi konular detaylı bir şekilde ele alınıyor. Bu sayede yazarlar, editörlerden neler beklenildiğini daha iyi anlayabilirken, editörler de mesleki bilgi ve donanımlarını geliştirme fırsatı buluyor.

Basın, yayıncılık, gazetecilik, radyo, televizyon ve sinema bölümlerinde okuyan öğrenciler için de bir kılavuz niteliği taşıyan bu kitap, mesleklerine editör olarak devam etmek isteyenlere yol gösterici olacak. Tüm Yönleriyle Editörlük, Türkiye’de editörlük üzerine yazılmış ilk kapsamlı eser olarak, alandaki büyük bir boşluğu dolduruyor.

Editörlüğe Dair Her Şey Bu Kitapta!

Edebiyatla profesyonel ya da amatör olarak ilgilenen herkesin kitaplığında yer alması gereken bu kitap, editörlük mesleğini yakından tanımak isteyenler için eşsiz bir kaynak sunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.