G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 26°C
Az Bulutlu
Çanakkale
26°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C

Çanakkale Kültür Yolu Festivali: Tarihten Tiyatroya, Atölyeden Çocuk Etkinliklerine Dolu Dolu Bir Program!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamındaki dokuzuncu durağı olan Çanakkale, sanat ve kültürseverler için unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Festivalin üçüncü gününde, her yaştan katılımcıya hitap eden etkinliklerle Çanakkale’nin sokakları kültür ve sanatla dolup taştı.

Çanakkale Kültür Yolu Festivali: Tarihten Tiyatroya, Atölyeden Çocuk Etkinliklerine Dolu Dolu Bir Program!
3 Eylül 2024 10:35 | Son Güncellenme: 3 Eylül 2024 10:36
A+
A-

“Profesyonel” Tiyatro Oyunu Büyüledi

Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Can Emrah Yaman gibi usta oyuncuların yer aldığı “Profesyonel” adlı tiyatro oyunu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde sahnelendi. Tiyatroseverlerin büyük ilgisini çeken oyun, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

III. Troas Sempozyumu: Tarihin İzinde

Troya Müzesi Safvet Paşa Konferans Salonu’nda düzenlenen III. Troas Sempozyumu, bölgenin tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkaran sunumlarla dolu dolu geçti. Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Türbesi Kazısı ve Kumkale Şehitliği Tespit Kazısı gibi önemli projelerin ele alındığı sempozyum, tarih meraklılarına özel bilgiler sundu.

Çanakkale'nin HaberleriSanatın Kalbi Çanakkale’de Atıyor

Festival kapsamında, Çanakkale Evi’nde “Troya’da Mavi-Beyaz”, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde “İpekten Sanata” sergileri ve Çanakkale merkezde düzenlenen “Seramik Atölye Çalışması” sanatseverlerle buluştu. Kolin Otel’de gerçekleştirilen Troya Film Platform etkinliği de Çanakkalelilere sanat dolu anlar yaşattı.

Troya Talks: Film ve Animasyonun Geleceği Tartışıldı

Troya Film Platform etkinlikleri kapsamında düzenlenen Troya Talks’ta, Serkan Temiz’in “Ahit: Musa’nın Hikâyesi” sunumu, Alper Gökhan ve Ali İhsan Kaya’nın “Film ve Animasyonda Yenilikçi Yaklaşımlar” tartışmaları ve Hugh Man Adamson ile Anna Thamson’ın “PACT Network&International Co-Production” oturumları büyük ilgi topladı.

Restorasyon Süreçleri Canlı İzleniyor

“Perdeler Açılıyor” etkinliği, Troya Müzesi Restorasyon ve Konservasyon Laboratuvarları’nda ziyaretçilere antik eserlerin restorasyon süreçlerini canlı izleme fırsatı sundu. Tarihe tanıklık etmek isteyenler için kaçırılmayacak bir deneyim oldu.

Extreme-Bisiklet Şovu Coşku Yarattı

Çanakkale Kordon’da gerçekleşen extreme-bisiklet şovu, renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri olan bu gösteri, izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı.

Çocuklar İçin Rüya Gibi Bir Festival

Anadolu Hamidiye Tabyası Çocuk Etkinlik Alanı’nda yer alan “Çocuk Köyü”, minik misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Atölye çalışmaları, tiyatro oyunları, sahne gösterileri ve oyun alanları ile çocuklar festivalin üçüncü gününde hem eğlendi hem de öğrendi. “Sezgin Maden ile 7 Bölge 7 Çocuk”, “Troya’dan Masallar” ve “Gezici Kütüphane Çocuk Şenliği” etkinlikleriyle dolu dolu bir gün geçiren çocuklar, “Karagöz Gölge Oyunu” ile de geleneksel oyunlarla tanıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.