G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 26°C
Az Bulutlu
Çanakkale
26°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C

İşlenmeyen Tarım Arazileri Ülke Ekonomisine Kazandırılıyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, işlenmeyen tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak için önemli bir adım atıyor. Resmî Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren “İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik” ile tarım arazilerinin bereketi yeniden canlanacak. İşte detaylar…

İşlenmeyen Tarım Arazileri Ülke Ekonomisine Kazandırılıyor!
22 Ağustos 2024 12:37
A+
A-

Yönetmeliğe göre, çeşitli nedenlerle iki yıl boyunca ekilip biçilmeyen tarım arazileri, Bakanlık tarafından kiraya verilecek. Bu sayede, kullanılmayan araziler tarımsal üretime kazandırılarak, gıda arz güvenliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Tarım arazilerinin kira bedelleri, arazi sahiplerine ödenecek ve bu süreçte il ve ilçe müdürlükleri bünyesinde kurulacak komisyonlar aktif rol oynayacak.

2024 ve 2025 üretim yıllarına ait işlenmeyen araziler tespit edilerek, ilk kiralama işlemleri 2025 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilecek. Bu hamle, tarımsal üretim planlaması çerçevesinde Çiftçi Kayıt Sistemi’ne yeni kayıtlar eklenmesini ve ülkemizin tarımsal üretim kapasitesinin artırılmasını sağlayacak.

Tarım Arazileri Canlanıyor: Gıda Arz Güvenliği Güçleniyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bu önemli adımı, hem atıl tarım arazilerini tekrar ekonomiye kazandıracak hem de ülkemizin tarımsal verimliliğini artıracak. Yeni yönetmelik ile işlenmeyen araziler artık tarımsal amaçlı kullanılacak ve Türkiye’nin gıda güvenliği daha da sağlamlaştırılacak.

Gelecek yıllarda uygulanacak bu düzenleme, tarım sektörü için yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Tarımsal üretimin artması, çiftçilerimize daha fazla kazanç sağlarken, ülkemizin gıda arzı için de büyük bir güvence olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.