G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0213
Euro 38,0594
Altın 2.833,01
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 26°C
Az Bulutlu
Çanakkale
26°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C

Binlerce Hektar Ormanlık Alan Kül Oldu! 12 Kişi Tutuklandı

12-19 Ağustos tarihleri arasında Türkiye’nin farklı bölgelerinde çıkan orman yangınları, yürekleri dağladı. İzmir’den Muğla’ya, Bolu’dan Aydın’a kadar uzanan yangınlar, binlerce hektar ormanlık alanın kül olmasına neden oldu. Peki, bu yangınların arkasında hangi ihmaller yatıyor? Ve yangınlardan sorumlu tutulan 12 kişi hangi nedenlerle tutuklandı?

Binlerce Hektar Ormanlık Alan Kül Oldu! 12 Kişi Tutuklandı
20 Ağustos 2024 16:18
A+
A-

İzmir Karşıyaka/Yamanlar: Bir sigara izmariti nasıl koca bir ormanı kül edebilir? İhmaller zinciri, Yamanlar’da yaşanan bu felaketle bir kez daha gözler önüne serildi.

Bolu/Göynük: Anız yakmak ne kadar masum görünebilir? Ancak  sorumsuz davranışlar, Bolu’daki büyük yangının fitilini ateşledi.

İzmir/Tire: Semaverle çay demlemek, keyifli bir etkinlik gibi görünse de bu defa büyük bir yangının çıkış nedeni oldu.

Aydın/Didim: Kaynak yapılırken alınmayan önlemler, Didim’de devasa bir yangına neden oldu. Basit güvenlik kurallarına uyulmaması, böylesine büyük bir yangına yol açtı?

Muğla/Yatağan: Arıcıların duman verme işlemi sırasında çıkan yangın, Muğla ormanlarında büyük tahribata yol açtı.

Bu yangınlar, çevreye verilen zararın boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. İşte bütün bu nedenlerden ve ihmallerden dolayı binlerce hektarlık alan kül olurken, 12 kişi de tutuklandı. Peki 12 kişinin tutuklanması, benzer hataların önlenmesi için yeterli mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.