G-K56EEPN7QD
Dolar 34,2448
Euro 37,0894
Altın 3.007,28
BİST 8.689,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 21°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
21°C
Parçalı Bulutlu
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Çanakkale’deki Su Kaynaklarına 1.750.000 Sazan Yavrusu Bırakıldı (VİDEO HABER)

Çanakkale’de balık popülasyonunu artırmak ve su kaynaklarını zenginleştirmek amacıyla, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması” projesi kapsamında, 1.750.000 adet sazan balığı yavrusu doğal ortamlarına salındı.

Çanakkale’deki Su Kaynaklarına 1.750.000 Sazan Yavrusu Bırakıldı (VİDEO HABER)
13 Ağustos 2024 13:36
A+
A-

Edirne İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan temin edilen bu sazan balığı yavruları, Çanakkale il sınırları içinde bulunan 29 su kaynağına özenle bırakıldı. Bu yılki balıklandırma programı çerçevesinde, Atikhisar Baraj Gölü’ne 250.000, Ayvacık Baraj Gölü’ne 150.000, ve Bayramiç Baraj Gölü’ne 250.000 balık yavrusu bırakıldı. Lapseki Bayramdere Baraj Gölü de 300.000 adet sazan yavrusuna ev sahipliği yaptı.  Çanakkale'nin Haberleri

Su Kaynaklarının Balıklandırılması projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yiğit, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Mine Hayta, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Seydi Doyuk ve çok sayıda Anaokulu öğrencisi katıldı. Etkinlikte, Hazır bulunanlar ve öğrenciler sazan balığı yavrularını doğal yaşamları olan Atikhisar Barajına bıraktı.

2024 yılı balıklandırma programı çerçevesince, Çanakkale için tahsis edilen 1.750.000 adet aynalı sazan balığı yavrusu İpsala Su Ürünleri Üretim İstasyonundan getirilerek Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Çanakkale İl sınırları içerisinde bulunan 8’i baraj gölü ve 21’i gölet olmak üzere toplam 29 adet su kaynağına bırakıldı.

Çanakkale Merkez İlçe sınırları içerisinde bulunan Atikhisar Baraj Gölü’ne 250.000, Aşağıokçular Göleti’ne 10.000 balık bırakılırken, İlçe Müdürlükleri tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan su kaynaklarına Ayvacık Baraj Gölüne ve Biga Taşoluk Baraj Gölüne 150.000, Biga Bakacak Baraj Gölüne ve Umurbey Baraj Gölüne 200.000, Bayramiç Baraj Gölüne 250.00 ve Lapseki Bayramdere Baraj Gölüne 300.000 balık bırakıldı. Toplamda Çanakkale il sınırları içerisinde bulunan Baraj ve Göletlere 1.750.000 adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Su Kaynaklarının Balıklandırılması projesi kapsamında gerçekleştirdiği açıklamada; “Bakanlığımızın su kaynaklarını balıklandırma projesi için arkadaşlarımızla birlikte bir etkinlik düzenledik. İlimize bulunan 8 baraj 21 gölette toplam 29 su kaynağında bugün balıklandırma çalışması yapıyoruz. Edirne il tarım Orman müdürlüğümüz bünyesinde İpsala’da bulunan su ürünleri yetiştirme istasyonunda yetişen orda üretilen balıklarımız Marmara bölgesindeki bir çok ilimize gidiyor. Çanakkale ilimizde bunlardan bir tanesi. İlimize de orada üretilen 10 milyon balıktan 1 milyon 750 bin balık bugün getirildi. Tüm ilimiz genelinde bu balıklandırmayı yapıyoruz. Atikhisar barajımıza da 250 bin adet balığı bırakıyoruz. Bugün burada biraz daha farkındalık olması amacıyla çocuklarımızla beraber bir etkinlik düzenledik çünkü bakanlığımızın bu projesinin amacı sürdürülebilirlik, gelecek nesillere sağlam bir doğa bırakmak onlara güzel bir çevre bırakmak bu yüzen biz geleceğimizi geleceğimizle beraber çocuklarımızla yapalım onları da bu projeye dahil edelim istedik. Bugün bize Millieğitim Müdürümüz ve ana okulu ile yaz okulunda ki çocuklarımız eşlik etti.” ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.