G-K56EEPN7QD
Dolar 34,0137
Euro 38,0407
Altın 2.829,67
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 26°C
Az Bulutlu
Çanakkale
26°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 26°C

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kentin Sorunlarına Dair Projelerini Anlattı

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında gazeteciler ile bir araya gelerek, kentin gündemindeki sorunlar ve belediyenin projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanları, sosyal konutlar, SGK borçları ve ulaşım gibi konular ele alındı. Başkan Erkek, toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, Kentin Sorunlarına Dair Projelerini Anlattı
7 Ağustos 2024 14:25 | Son Güncellenme: 7 Ağustos 2024 14:26
A+
A-

“SGK Borçlarımızı Yapılandırdık”

Çanakkale Belediyesi’nin mali durumu ve SGK borçları hakkında konuşan Başkan Erkek, belediyenin mali açıdan iyi durumda olduğunu belirtti. SGK borçlarının yapılandırıldığını ve vergi borcunun tamamen kapatıldığını ifade eden Erkek, merkezi yönetimden belediyelere yönelik bazı kesintilerin yapılmaması gerektiğini vurguladı. SGK’nın tüm alacaklarını şeffaf bir şekilde açıklaması çağrısında bulundu. Çanakkale'nin Haberleri

Sosyal Konut Sorunu

Çanakkale’de sosyal konutların durumu hakkında detaylı bilgi veren Başkan Erkek, sosyal konutların riskli alan ilan edilmemesi nedeniyle çözümsüz bir hale geldiğini belirtti. Sosyal konut sorununun belediyenin tek başına çözebileceği bir mesele olmadığını, tüm kurumların birlikte çalışması gerektiğini vurguladı. Barbaros Mahallesi’nde dar gelirli vatandaşların evlerini yenilemesi için yapılan çalışmaların devam ettiğini ve bakanlık düzeyinde girişimlerin sürdüğünü ifade etti.

Rehabilitasyon ve Hayvan Barınağı Projesi

Sokak hayvanları konusuna değinen Erkek, rehabilitasyon ve hayvan barınağı merkezini hayata geçireceklerini açıkladı. Sokak hayvanlarının sorun yarattığının farkında olduklarını belirten Erkek, mevcut merkezde iyileştirme çalışmaları yapıldığını ve yeni projeyle birlikte kentin bu sorununu büyük ölçüde çözmeyi hedeflediklerini söyledi.

75 Dönümlük Kentpark Projesi

Çanakkale Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Kentpark Projesi hakkında bilgi veren Erkek, 75 dönümlük bu projenin çalışmalarına başladıklarını belirtti. Spor ve etkinlik alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, botanik bahçeleri ve kafeleriyle hemşehrilerin güzel vakit geçirebileceği bir park oluşturacaklarını açıkladı.

Ulaşım Çalıştayı

Eylül ayında ulaşım üzerine bir çalıştay düzenleyeceklerini belirten Erkek, Hacettepe Üniversitesi, İTÜ ve Onsekiz Mart Üniversitesi’nden akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşecek çalıştayın sonucuna göre yeni ulaşım projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Liyakatlı kadrolarla ve konunun uzmanlarıyla planlı bir şekilde çalışarak kentin ulaşım sorunlarına çözüm bulacaklarını ifade etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.