G-K56EEPN7QD
Dolar 34,2449
Euro 37,0850
Altın 3.007,95
BİST 8.706,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 21°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
21°C
Parçalı Bulutlu
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 21°C
Cts 21°C

Gökçeada’da Avlanması Yasak Olan Mako Cinsi Köpek Balığı Bulundu (VİDEO HABER)

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde dikkat çeken bir olay yaşandı. Balıkçı İlker Özdemir, arkadaşlarıyla birlikte denize açıldığında, Kaleköy Limanı açıklarında paragat ağlarına dolanmış ölü bir mako cinsi köpek balığı buldu.

Gökçeada’da Avlanması Yasak Olan Mako Cinsi Köpek Balığı Bulundu (VİDEO HABER)
5 Ağustos 2024 12:56 | Son Güncellenme: 5 Ağustos 2024 12:57
A+
A-

Avlanması yasak olan bu dev köpek balığının bulunuşu, hem balıkçıları hem de doğa severleri şaşkına çevirdi.

İlker Özdemir, balık avlamak üzere denize açıldıklarında, ağlarda hareketsiz bir balık fark etti. Paragat ağlarına dolanmış, ölü mako köpek balığı, onun cep telefonuyla görüntülendi. Özdemir, balığı sudan çıkarıp tekrar suya bıraktı ve sosyal medya hesabında bu sıra dışı buluşunu paylaştı.

Özdemir, “İlk kez böyle bir vahşi türle karşılaşıyorum. Balığı 40 metre derinlikteki suda paragat ağlarına dolanmış olarak bulduk. Misinalar balığı boğmuş. Bu tür bu kadar sığ kıyılarda da bulunabiliyor. Mako köpekbalıkları dünyanın en hızlı balıkları arasında ve 80 km/saat hıza ulaşabiliyor. Gökçeada’da karşılaştığımız bu devasa köpek balığı yaklaşık 3 metre uzunluğunda ve yarım ton ağırlığında,” şeklinde konuştu.

Mako Köpekbalığı Hakkında Bilgiler:

Mako köpekbalıkları, saatte 80 kilometreye kadar yüzme kapasitesine sahip ve bu özellikleri onları dünyanın en hızlı balıkları yapıyor. Yüksek hızları sayesinde günde 55 kilometreye kadar mesafe katedebiliyor ve sudan 9 metreye kadar yükseğe sıçrayabiliyorlar. Tropikal ve ılıman sularda bulunan bu balıklar, kısa yüzgeçli ve uzun yüzgeçli türleri arasında ayırt edilir. Sivri burunları, kavisli ön dişleri ve büyük gözleri ile tanınırlar.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.