G-K56EEPN7QD
Dolar 34,4852
Euro 36,4080
Altın 2.960,47
BİST 9.359,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Çanakkale 21°C
Parçalı Bulutlu
Çanakkale
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 10°C
Paz 12°C
Pts 13°C

Çanakkale’de Kahverengi Kokarca, Tarla Faresi ve Bitki Koruma Ürünleri Masaya Yatırıldı

Çanakkale’de Dümrek, Yapıldak ve Kumkale köylerinde, tarımsal üretimde önemli sorunlara yol açan zararlılarla mücadele için bilgilendirme toplantıları düzenlendi. İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından gerçekleştirilen bu toplantılarda, üreticilere Kahverengi Kokarca, Tarla Faresi ve Bitki Koruma Ürünleri uygulamaları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Çanakkale’de Kahverengi Kokarca, Tarla Faresi ve Bitki Koruma Ürünleri Masaya Yatırıldı
23 Şubat 2024 14:50
A+
A-

Kahverengi kokarca zararlısının tarımsal üretimdeki önemine vurgu yapılan toplantılarda, bu zararlı türünün özellikle fındık, elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ekonomik ürünlerde verim ve kalite kaybına neden olduğu belirtildi. Çanakkale’de 2023 yılında varlığı tespit edilen Kahverengi Kokarca’nın izlenmeye alındığı bölgeler arasında Merkez ilçe ve birçok ilçe yer alıyor. Zararlı ile mücadelede kışlamadan önce yapılacak mekaniksel müdahalelerin önemi vurgulanırken, il ve ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin üreticilere yönelik eğitim ve yayım çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Toplantılarda ayrıca, tarla faresi ve bitki koruma ürünleri uygulamaları konusunda da detaylı bilgiler verildi. Üreticilere, zararlılarla etkin mücadele için gereken önlemlerin alınması ve doğru uygulamaların yapılması konusunda bilgilendirme yapıldı.

Çanakkale’nin tarımsal üretiminde önemli bir yere sahip olan bu toplantılar, çiftçilerin bilinçlenmesi ve zararlılarla mücadelede daha etkin bir yol izlenmesi amacıyla düzenlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.